Sega pracuje na novém dílu Sonica a filmu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega pracuje na novém dílu Sonica a filmu

Sega pracuje na novém dílu Sonica a filmu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 6. 2016 08:11 1
Reklama

Sonic Team oficiálně oznámil, že pracuje na novém dobrodružství nejrychlejšího ježka na světě. V rozhovoru pro magazín Famitsu to prozradil šéf produkce Takaši Iizuka. A nejen to.

“V Sonic Teamu teď vyvíjíme úplně novou hru, ale také celovečerní film ve spolupráci se studiem Sony Pictures,” řekl Iizuka. “Nejdůležitější věcí ze všech není skutečnost, že se série dožila 25 let,” pokračoval v narážce na aktuální výročí. “Ale hlavně to, kolik her bylo vyrobeno. Naším cílem je přidat zase něco nového,” dodal.

Na rok 2016 připadají pětadvacáté narozeniny Sonica, jehož první díl Sega vydala v roce 1991 na konzoli Mega Drive. Ze hry se zakrátko stal obrovský fenomén, časem se dočkala několika konverzí a bezpočtu pokračování. Ze samotného ježka se zrodil maskot, který zdatně konkuroval kníratému italskému instalatérovi Mariovi od Nintenda, jenž ale debutoval dokonce už v roce 1981 v klasice Donkey Kong.

O novém dílu se s ohledem na výročí spekulovalo opakovaně a my můžeme jen doufat, že půjde o plnohodnotné pokračování hodné takové události. Hra by se mohla poprvé představit veřejnosti už v létě na Comic-Conu v San Diegu, kde Sega uspořádá narozeninovou party ke čtvrtstoletí Sonica.

Pětadvacáté narozeniny modrého sympaťáka připomněla už včera Sega na oficiálním kanále na YouTube pěkným vzpomínkovým videem, které chronologicky rekapituluje ta nejdůležitější dobrodružství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama