Pachter: NX a Neo? Nejspíš až příští léto
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pachter: NX a Neo? Nejspíš až příští léto

Pachter: NX a Neo? Nejspíš až příští léto

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 6. 2016 09:06 6
Reklama

Pokud už nějakou dobu sledujete herní byznys, jméno Michael Pachter vám zřejmě bude alespoň mírně povědomé. Tento analytik ze společnosti Wedbush Security se specializuje na videohry, elektroniku, sociální a digitální média a jeho předpovědi se často potvrzují. V současnosti si vzal na paškál, jak jinak, chystané trio nových konzolí.

Podle Pachtera je velmi nepravděpodobné, že by Nintendo mohlo stihnout plánované vydání konzole v březnu příštího roku. Daleko uvěřitelnější je podle něj přesun na letní sezónu v polovině roku. Stejně tak předvídá, že ani PlayStation Neo letos v obchodech neuvidíme, nejpravděpodobnější je podle něj, stejně jako u Nintenda, příští léto.

Pachter se v rozhovoru pro Gamertag Radio rozhovořil o důvodech své skepse vůči plánovaným datům vydání: „Kdyby bylo Nintendo připraveno vydat NX v březnu, určitě by něco ukázali na E3. Nemyslím si, že budou připraveni. Pokud se oznámení a konkrétních specifikací konzole nedočkáme nejpozději v srpnu či září, není nejmenší naděje, že by NX vyšlo už příští rok na jaře.“

Vydání PS Neo během příštího léta by podle Pachtera dávalo velký smysl. Na účet Sony prohlásil, že se jedná o firmu s nejlepší pozici pro výrobu herního zařízení, vzhledem k sedmdesátiletým zkušenostem z produkce elektroniky. To, že jsme neviděli Neo na E3 podle analytika jasně značí, že se letos na Vánoce prostě nebude prodávat.

„Kdyby měla vyjít na Vánoce, už by byla ve výrobě, komponenty by byly hotové a věděli bychom o tom. Takže myslím, že ne. V říjnu vydají PS VR a Neo? Podle mě v dubnu, květnu, červnu…někdy v polovině roku, zřejmě dlouho před svátky. Vydání v průběhu roku má tu výhodu, že nemusíte uspokojovat zájem mas lidí, kteří nakupují dárky. Stačí pokrýt poptávku fanoušků. To je podle mě důvod, proč konzole vyjde příští léto a zároveň proč Microsoft nyní oznámil Scorpio.“

Ani PS Neo, ani NX v současnosti nemají pevně stanovené datum vydání. A nemá jej ani The Legend of Zelda: Breath of the Wild, která je zamýšlena jako launchový titul pro novou konzoli Nintenda, ale má vyjít zároveň i na Wii U. S ohledem na Pachterovy zkušenosti je poměrně bezpečné jeho předpovědi důvěřovat. Upřímně ale doufáme, že se už brzy konečně rozsekne ta dlouho trvající nejistota a konečně budeme vědět, na čem s novými konzolemi jsme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama