Nadějná hra od autorů L.A. Noire byla zrušena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nadějná hra od autorů L.A. Noire byla zrušena

Nadějná hra od autorů L.A. Noire byla zrušena

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 6. 2016 10:27 5
Reklama

Z Austrálie k nám doputovaly špatné zprávy. Netrpělivě očekávaný duchovní nástupce open world detektivky L.A. Noire od studia Team Bondi byl zrušen. Jde tak už o druhý titul, o kterém jsme se tento týden dozvěděli, že si jej nikdy nezahrajeme. Prvním byly adrenalinové závody od studia Criterion Games.

O tom, že byl titul Whore of the Orient potichu zrušen, jsme se dozvěděli z podcastu GameHugs, kde to prozradil producent Derek Proud, který pracoval kromě jiného pro herní divizi australského filmového studia Kennedy Miller Mitchell. Tato firma koupila Team Bondi v srpnu 2011 a umožnila vývojářům pokračovat v práci. I když v diskuzi výslovně nebylo zmíněno, že titul byl zrušen, z rozhovoru jednoznačně vyplynulo, že Team Bondi se snažil až do hořkého konce udržet projekt při životě, ale ve svém snažení selhal. Studio mělo být rozpuštěno a ze hry zřejmě nikdy nic nebude.

I když se řada hráčů domnívala, že to nakonec s ambiciózním projektem takto dopadne, jde o smutnou zprávu. Podezření, že Team Bondi nefunguje uvnitř zrovna ideálně, jak se ukázalo už během vývoje L.A. Noire, se naneštěstí znovu potvrdilo. Navzdory nespornému talentu provázely už vývoj jejich debutu obrovské problémy a hru se podařilo zachránit až díky přímému zásahu Rockstar Games. Během této intervence se navíc otevřeně řada lidí z týmu rozhovořila o velice špatných pracovních podmínkách uvnitř firmy a šéf projektu Brendan McNamara byl opakovaně nařčen z toho, že zacházel se svými podřízenými velice nevybíravě. Šlo tak trochu o variaci na kritiku Steva Jobse - na jedné straně máte génia, na té druhé “šílence”.

Hra Whore of the Orient byla oznámena v listopadu 2011, jen pár měsíců po vydání L.A. Noire. Sám McNamara ji popsal jako jeden z nejúžasnějších neznámých příběhů 20. století. Mělo jít o akční adventuru pro PC a konzole, která podle odhadů z roku 2012 měla vyjít už loni. Byla zasazená do roku 1936 do Šanghaje a měla velice vážným způsobem reflektovat kriminální i politická témata a ještě víc než L.A. Noire připomínat vážně míněný thriller, který se může směle měřit s hollywoodskou produkcí.

Hrát se měla novinka podobně jako už zmíněné L.A. Noire a využívala údajně stejnou průlomovou technologii MotionScan, díky níž ožily obličeje herců a jejich mimika ve hře způsobem dříve nevídaným. V srpnu 2013 unikly rané záběry ze hry, ale jinak jsme se dočkali jen naprostého minima materiálů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama