Jaká bude cena Projectu Scorpio?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jaká bude cena Projectu Scorpio?

Jaká bude cena Projectu Scorpio?

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 6. 2016 07:53 25
Reklama

Scorpio, Neo, NX…tyto tři názvy se momentálně v herním světě skloňují s kadencí samopalu vzor 24. A protože o hrách nejen píšeme, ale zároveň je i nadšeně hrajeme a utrácíme za svůj koníček nemalé peníze, jsou pro nás informace o ceně připravovaných konzolí poměrně dost podstatné.

Právě prvně jmenované zařízení, chystaný Project Scorpio od Microsoftu, má kolem sebe těch otazníků na cenovku patrně nejvíce. Na E3 byla budoucí konzole představena v duchu toho nejsilnějšího hardware, který kdy konzolový svět zažil, nekompromisní výkon má nechat vzpomenout na doby starších konzolových generací, kdy jste si domů z obchodu přinesli stroj silně překonávající průměrné PC té doby. Konkrétně o výkonu sice nevíme nic moc, kromě magické a často zmiňované formulky šesti teraFLOPS, do příští zimy je ale času dost.

Snaha přinést co nejsilnější hardware je v očích hardcore hráčů samozřejmě vítaná, nemalá část komunity ale s obavami očekává cenu takového zařízení. Přeci jen, v posledních letech jsme si zvykli na razantně nižší pořizovací náklady nových konzolí a návrat k situaci v minulé a předminulé generaci by nebyl každému pochuti. Server GamingBolt se v rozhovoru s Mateuszem Tomaszkieviczem  z CD Projekt Red na potenciální cenu Scorpia otázal. Designér připravované karetní hry Gwent se ale zvýšení pořizovacích nákladů příliš nebojí.

„Ne, nemyslím si, že to bude příliš drahé. Podle mě udrží ceny tak, jako vždy. Je to ale pořád hudba budoucnosti.“ Tomaszkiewicz také přiznal, že CD Project zatím pro Scorpio nevyvíjí. Popravdě se prý o chystané konzoli dozvěděl, stejně jako všichni ostatní, až na konferenci Microsoftu. Jakou cenu byste za novou konzoli byli ochotni zaplatit vy? Vyhovuje vám současný stav levnějších přístrojů s kratší životností, nebo byste raději pořídili dražší zařízení a měli vystaráno na sedm let dopředu, jako tomu bylo dříve?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama