Češi se podílí na nové plošinovce à la Ratchet
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Češi se podílí na nové plošinovce à la Ratchet

Češi se podílí na nové plošinovce à la Ratchet

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 6. 2016 14:08 10
Reklama

Poměrně často v posledních týdnech spekulujeme, že jsme se možná konečně dočkali renesance klasických plošinovek, hopsaček, skákaček, jak je vám libo, prostě her, které vládly předminulé generaci konzolí. A za pravdu nám dává i další titul, na kterém se podílí české studio Grip Digital.

Autoři hry Skylar & Plux: Adventure on Clover Island věří, že plošinovky prožijí zasloužený comeback. Na hře začalo pracovat pět švédských studentů, kteří se očividně pokusili v mnoha ohledech imitovat styl her jako Ratchet & Clank. Styčné prvky lze ostatně vypozorovat i v přiložených videích. Petr Ciesarik z Grip Digital prohlásil v rozhovoru pro IGN, že čas plošinovek zase nadešel. “Cítíme, že tohoto druhu her je nyní nedostatek. V posledním desetiletí skoro chybí,” uvedl s tím, že to chtějí autoři změnit.

Petr Ciesarik má navíc pocit, že aktuální situace jim dává za pravdu, že přišel čas na změnu. Namísto toho, aby se Grip Digital konkurence báli, vidí úspěšný remake titulu Ratchet & Clank nebo oznámený remaster prvních tří dílů série Crash Bandicoot jako dobré znamení, že si zvolili dobře a zákazníci jsou hladoví po tomto žánru.

Skylar & Plux: Adventure on Clover vypráví příběh unesené a geneticky vylepšené kočky Skylar a jejího pomocníka, jímž je pták jménem Plux. Dvojice má kromě jiného ve výbavě třeba zařízení zpomalující tok času, které Skylar pomůže překonat všemožné překážky.

Jak už bylo řečeno, původní koncept se zrodil jako studijní projekt pětice mladých vývojářů ze Švédska, kteří si říkají Right Nice Games. Grip Digital viděli v nápadu potenciál a hry se ujali. Na hře se pracuje už více než rok a vyjít by měla v lednu 2017 na PC, PS4 a Xbox One. Titul pohání Unreal Engine 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama