Tvůrce Assassina: Ubi hru jsem nehrál 4 roky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrce Assassina: Ubi hru jsem nehrál 4 roky

Tvůrce Assassina: Ubi hru jsem nehrál 4 roky

David Plecháček

David Plecháček

22. 6. 2016 11:51 7
Reklama

Za sérií Assassin’s Creed nalezneme zejména dvě jména. Jade Raymondovou, která Ubisoft opustila v říjnu roku 2014 a nyní pracuje v Electronic Arts ve studiu Motive, a Patrice Désiletse, který Ubisoft opustil dvakrát, poprvé už o čtyři roky dříve než Raymondová a podruhé v květnu 2013. No, a jak se zdá, jeho zášť vůči francouzské společnosti trvá.

Nutno podotknout, že Désilets se neproslavil pouze jako režisér Assassina - byť s ním udělal největší díru do světa - podílel se i na hrách Tom Clancy’s Rainbow Six 3 či na povedeném Prince of Persia: The Sands of Time. Od té doby ale nic - vztah s bývalým zaměstnavatelem je na bodu mrazu, , rána je evidentně stále ještě moc čerstvá, což nejlépe reflektuje následující výrok: „Hry od Ubisoftu jsem nehrál už 4 roky“

A Désilets jde ve svém rozboru ještě dál: „Nejsem moc vhodná persóna, abych hodnotil hry od Ubisoftu. Hry od Ubisoftu jsem nehrál už 4 roky. Hrál jsem první dvě hodiny Assassin’s Creed 3, a bylo to. Se vším respektem, fakt mám Ubisoft rád, ale už nemůžu vidět jejich logo na mé obrazovce. Je to pořád moc osobní. Ale je to moje chyba - beru to prostě moc osobně,“ říká.

A jak to bylo s jeho minulostí? Jak sám říká, v roce 2010 opustil společnost, protože měl krizi. „Rok co rok chodit do té samé budovy, pracovat s těmi samými lidmi, den za dnem, prostě to dosáhlo neúnosné meze. V hlavě jsem měl to, že jsem vystudoval umění a literaturu, chtěl jsem být originální, ale seděl jsem v kanceláři,“ říkal.

Jenže herní průmysl mu chyběl tak moc, že po roce nicnedělání se připojil k THQ. Jak už dnes víme, tato společnost zkrachovala, přičemž se následně rozprodala mezi ostatní herní vydavatelské domy. A Désilets skončil opět v područí Ubisoftu. Od společnosti později dostal výpověď, přičemž tento rozkol dosud sužuje řada nejasností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama