Podívejte se na úžasné demo enginu Unity
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na úžasné demo enginu Unity

Podívejte se na úžasné demo enginu Unity

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 6. 2016 08:53 6
Reklama

Když se na herních webech píše o technických demech, nejčastěji se zmiňují a prezentují ty nejpokročilejší a nejznámější technologie jako Unreal Engine, CryEngine, id Tech nebo Frostbite. Neměli bychom ale zapomínat ani na podceňované Unity, které už dávno není druhořadou konkurencí a využívá jej stále více her. Pokud vás zajímá, jakou dokáže vykouzli grafiku, určitě se podívejte na krátký film Adam.

Video vytvořené v enginu Unity bylo renderováno real time v rozlišení 1440p s využitím grafické karty GeForce GTX980. Výsledek vypadá vážně obdivuhodně a nedivili bychom se, kdyby technické demo vzbudilo v leckom chuť zahrát si plnohodnotnou hru, která by z tohoto konceptu vycházela. Podobně jako tomu bylo u proslulého Samaritan dema k Unreal Enginu.

Adam prezentuje, co vše engine Unity 5 v poslední verzi dokáže. Konkrétně využívá betaverzi 5.4 s řadou nových nástrojů. Mohlo by vás navíc zajímat, že demo by mělo být brzy k dispozici ke stažení, takže by jeho výkon a podobu mohl každý otestovat na své vlastní konfiguraci. Pokud byste se chtěli o této grafické parádičce dozvědět více, určitě se podívejte na tyto stránky.

Na webu Unity jsou ale k vidění i další dema, která prezentují schopnosti enginu. Cross-platform technologie se vyvíjí už 11 let, první verze byla k dispozici v červnu 2005. Podporuje obrovské množství platforem a dnes už pohání řadu mainstreamových velkých titulů, mezi nimiž byste našli chystané hry jako Yooka-Laylee, Syberia III či System Shock Remastered, ale také už vydané hity jako Superhot, Layers of Fear, Homeworld: Deserts of Kharak nebo Firewatch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama