Project Scorpio vyjde příští Vánoce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Project Scorpio vyjde příští Vánoce

Project Scorpio vyjde příští Vánoce

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 6. 2016 19:24 11
Reklama

Všechny spekulace a šuškandy o tom, že jsou ve vývoji nové konzole, jsou potvrzeny. V Sony existenci PS Neo potvrdili pátek, Project Scorpio získal v našich myslích konkrétnější obrysy dnes na konferenci Microsoftu.

Podle šéfa Xboxu Phila Spencera je Scorpio osvěžením hardwarových schopností jejich herní platformy. Má jít o dramatický nárůst výkonu nutný pro hraní v rozlišení 4K a podporu virtuální reality. Inspirací pro vývoj Scorpia byly současné trendy v hi-end PC hraní, které se bez podobných schopností už neobejdou. V Microsoftu si jsou připravovaným zařízením velmi jistí a mluví o něm jako o nejsilnější herní konzoli všech dob.

Všechny modely Xbox One včetně Scorpia budou podporovat kompletní knihovnu her. Na Scorpiu se však tituly dočkají znatelně lepších výsledků ve výkonu i grafice. Spencer uvedl jako příklad Halo 5, které na Xbox One běží v 1080p a 60 snímcích za sekundu. Někdy ale rozlišení klesne, aby bylo možné zachovat stabilní framerate. Na Scorpiu se to dít nebude, hra bude po celou dobu běžet v maximálním rozlišení.

Co se týče VR, i přes předchozí spekulace o spolupráci s Oculus VR nemá Microsoft momentálně zvoleného partnera pro tuto funkci, nebo o něm prozatím nechce mluvit. Prozatím podle Spencera nejsou připraveni učinit v tomto ohledu žádné oznámení, pokud si však umíme dát dvě a dvě dohromady, umíme si představit, že pro tak silnou konzoli, jakou se má Scorpio stát, se bude partner mezi stávajícími výrobci VR hledat snadno. Šest teraflopů grafického výkonu má být dostatečným argumentem.

Zatím jsme se dočkali pouze velmi zběžného přestavení a je brzy na jakékoli závěry. Přeci jen má konzole vyjít až na konci příštího roku a samozřejmě čekáme na to, jak se s hozenou rukavicí popasují Sony a Nintendo. Kratší životní cyklus současných konzolí jsme očekávali a upřímně, je poměrně pravděpodobné, že se z něj stane trend a konzole se stanou spotřebním zbožím na několik let, podobně, jako je tomu nyní u mobilních telefonů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama