O Legacy Serverech pro WoW se stále přemýšlí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O Legacy Serverech pro WoW se stále přemýšlí

O Legacy Serverech pro WoW se stále přemýšlí

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 6. 2016 10:14 14
Reklama

Mnoho hráčů neúspěšnější online hry World of Warcraft by si namísto nových datadisků rádo osvěžilo vzpomínky na časy, kdy byl virtuální Azeroth ještě mladý. Protože Blizzard servery s vanilla verzí hry momentálně neposkytuje, uchylovali se takoví staromilci k některým z neoficiálních serverů.

Mezi ty nejpopulárnější patřil Nostalrius, jehož uzavření letos v dubnu způsobilo v komunitě pozdvižení a následná petice pro znovuspuštění nasbírala úctyhodných 200 tisíc podpisů. Blizzard však v souvislosti s uzavřením neoficiálního serveru zároveň pohrozil žalobou poskytovatelům, kteří hru provozovali bez svolení společnosti. Herní gigant z Kalifornie uvedl, že v současnosti neexistuje legální možnost, jak server Nostalrius provozovat.

Je tedy navýsost překvapivé, že původní provozovatelé serveru mluví o své schůzce se zástupci Blizzardu jako o příjemném zážitku. Spolu s nimi byl do sídla společnosti pozván i Mark Kern, který se kdysi na vývoji World of Warcraft podílel a byl to právě on, kdo vyjádřil serveru svou podporu a petici hráčů Blizzardu předal. S týmem Nostalrius se setkal sám prezident a spoluzakladatel Blizzardu Mike Morhaime, aby společně probrali možnosti vanilla serverů.

Provozovatelé neoficiálního serveru následně vydali prohlášení, ve kterém společné setkání zhodnotili velmi pozitivně. Byli prý ohromeni vášní, kterou Blizzard ke své značce a možnosti přinést takzvané Legacy Servery se staršími verzemi hry cítí. Momentálně nemá toto rozhodnutí zelenou, nepadlo ale ani definitivní ne. Více informací se údajně dozvíme v příštím týdnu. Faktem však zůstává, že Nostalrius je nadále vypnutý a jakákoli snaha o nabídnutí původního World of Warcraft hráčům se napříště bude odehrávat výhradně pod hlavičkou samotného Blizzardu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama