Jay Wilson opouští po dvaceti letech hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jay Wilson opouští po dvaceti letech hry

Jay Wilson opouští po dvaceti letech hry

David Plecháček

David Plecháček

7. 6. 2016 14:29 3
Reklama

Další velká persona herní průmyslu tuto náročnou práci opouští. Je tomu dvacet let, kdy se Jay Wilson poprvé zapojil do tak rychle expandujícího odvětví, a nyní uzrála doba na odpočinek. Wilson se rozhodl pro dráhu spisovatele.

Od psaní scénářů a od režírování her to je jen krůček k tomu, vydat se na vlastní štací. Zkušeností na to má Wilson spousty, za svou kariéru totiž vystřídal několik společností. Jeho kariéra začala ve studiu Monolith v polovině devadesátých let.

Mnohem známější je ale jeho další štace, kdy se na nějakou dobu zatoulal do studia Relic. Tam pracoval na strategiích Dawn of War a Company of Heroes, které mu otevřely dveře ke svému minulému zaměstnavateli – k Blizzardu.

Leč by leckdo mohl nadhodit, že tou nejlepší pozicí by byla práce u StarCraftu, tak má sice možná pravdu, ale Wilson se posadil za vývoj třetího Diabla a posléze přešel k World of Warcraft. Je otázka, nakolik právě třetí Diablo ovlivnilo jeho pracovní budoucnost, neboť hru trápily ihned po vydání problémy, hráči kritizovali always-online, a tak jej Bizzard přeřadil jinam.

A teď svou pozici opustil dobrovolně – rozhodl se vydat na autorskou dráhu. Podle svých slov by se chtěl soustředit na urban fantasy. A jak sám říká, jen čas ukáže, zda v něm něco je, či nikoliv.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama