Série Destroy All Humans! se má vrátit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Série Destroy All Humans! se má vrátit

Série Destroy All Humans! se má vrátit

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 6. 2016 12:16 2
Reklama

Reinhard Pollice, manažer Nordic Games, se na Twitteru nechal slyšet, že švédský vydavatel v tuto chvíli zvažuje několik možností, pokud jde o pokračování série Destroy All Humans!, která debutovala v roce 2005.

Je zřejmé, že by se ztřeštěná parodie na béčkové filmy o mimozemských invazích na Zemi z padesátých a šedesátých let měla dočkat pokračování. Otázkou je, kdy se tak stane. Pollice na Twitteru prohlásil, že doufá, že Nordic Games brzy jednu z variant vyberou a pustí se do produkce. Satirická open world akční adventura by si koneckonců nový díl určitě zasloužila.

Společnost Nordic Games získala práva na tuto značku v aukci v roce 2013 po krachu THQ, které bylo původním vydavatel série. Nejde přitom o zdaleka jediný podobný úlovek. Švédská firma se sídlem Karlstadu převzala už dříve práva na IP po společnostech JoWooD Entertainment nebo DreamCatcher Interactive. Skončila u nich také značka Desperados po Atari. A po THQ převzali Švédové celkem dvanáct IP včetně Darksiders, Red Faction, MX vs. ATV, Stuntman nebo Full Spectrum Warrior.

První díl série Destroy All Humans! vyšel v roce 2005 pro PS2 a původní Xbox. Hru vyvinul tým Pandemic Studios, autoři her The Saboteur, The Lord of the Rings: Conquest, série Mercenaries nebo původních Battlefrontů. Pokračování vyšlo o rok později na stejné platformy. Díl pro Wii nazvaný Big Willy Unleashed i čtyřka s podtitulem Path of the Furon pro PS3 a X360 už ale vznikala v jiných studiích a obě hry se v hodnoceních prvním dvěma ani vzdáleně nepřiblížily.

Řádění v kůži mimozemského nájezdníka plné popkulturních odkazů by ale ve správných rukou bezpochyby zaujalo i dnes. Pokud jste snad neměli s hrou tu čest, nejlépe ji lze popsat jako interaktivní ekvivalent filmu Mars útočí! Tima Burtona, v němž vy terorizujete nebohé pozemšťany.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama