Bowie před smrtí viděl filmový Warcraft
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bowie před smrtí viděl filmový Warcraft

Bowie před smrtí viděl filmový Warcraft

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 5. 2016 14:46 18
Reklama

Režiséra Duncana Jonese možná znáte díky filmům Zdrojový Kód nebo Moon, v herní komunitě je ale především znám jako člověk, který na stříbrné plátno přinesl film Warcraft. V rozhovoru pro server Daily Beast se Jones podělil o dojemný moment ze svého osobního života.

Syn hudební superstar Davida Bowieho se rozpovídal o tom, jak těsně před zpěvákovou smrtí ukázal otci rozpracovanou verzi filmu a několik scén se zvláštními efekty. Bowie měl podle Jonese radost, že jeho syn následuje svůj sen a své práci věnuje náležitou vášeň. Úmrtí otce není jedinou smutnou událostí, která doprovází režisérovu práci na filmu. Během produkce se jeho manželka zotavovala z prodělané rakoviny prsu. Podle režiséra byly poslední tři roky, strávené prací na filmu, plné nárčočných okamžiků. Nyní se však zřejmě v jeho osobním životě vše v dobré obrací, neboť v červnu očekávají narození potomka. V červnu bude také do kin uveden Warcraft.

Co se filmu týče, nevypadají věci zdaleka tak růžově. Filmoví kritici si na díle vyloženě  smlsli a nutno říct, že ani v nás snímek nevzbuzuje žádné zvláštní naděje. Jakkoli se sám považuji za velkého fanouška herního Warcraftu a v jeho onlinové podobě jsem strávil nemalou porci mládí, film působí přinejmenším rozporuplně a recenze předních periodik na optimismu nepřidají. Nemístné černé humory na téma souvislosti Bowieho smrti a shlédnutí filmu nechme stranou a raději připomeňme, že je letošní rok na filmové adaptace slavných herních značek nebývale bohatý. Kromě již zmíněného Warcraftu se v kinech již objevili Ratchet & Clank a zuřiví Angry Birds. Bohužel jsou podle kritiky na podobné úrovni, jako právě Warcraft. Snad tuto nepříjemnou tradici nepovedených filmů podle her zvrátí Assassin’s Creed, který má do kin přijít v prosinci. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama