VR pro Xbox One už je veřejné tajemství
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka VR pro Xbox One už je veřejné tajemství

VR pro Xbox One už je veřejné tajemství

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 5. 2016 10:39 8
Reklama

Na internetu se jako houby po dešti rychle množí spekulace o tom, že virtuální realita míří i na Xbox One a velkou premiéru si má odbýt - jak jinak - v červnu v Los Angeles na E3. Informace hned z několika různých zdrojů a několik různých dílků přispívá do celkové skládačky.

Jakoby nestačilo, že Microsoft chystá vlastní odpověď na VR šílenství v podobě holografických brýlí HoloLens. Jako by nestačilo, že se podobně jako v případě PS4 spekuluje o novém výkonnějším Xboxu One. Podle webu Ars Technica nějaké významné evropské vývojářské studio pracuje na VR hře pro Xbox One, která by měla vyjít v příštím roce.

Tým údajně novinku představí na E3 a web Ars Technica dostal tuto informaci přímo od vývojářů a potvrdil ji jejich mluvčí. I když magazín nemohl prozradit jméno studia ani název hry, jde o nějaký známý evropský tým a samotný VR titul má být zasazen do světa už existující a dlouho fungující značky. Hra by měla vyjít také na PC a PS4. A upřímně, nás v redakci navzdory tomu, že se polský CD Projekt RED se Zaklínačem oficiálně rozloučil, napadla právě tato série. Je to velké evropské studio, proslulá značka a vývojáři skutečně mají podle informací z minulého týdne na E3 něco ukázat, přičemž tvrdí, že to nebude Cyberpunk 2077.

Tvrdí se také, že nový výkonnější Xbox One s kódovým označením Scorpio by měl být kompatibilní s headsetem Oculus Rift. O podpoře Xboxu One se zmiňovala i tisková zpráva studia Honor Code o VR hře Narcosis. A kromě toho se objevila i další indicie, a to přímo na oficiálních stránkách veletrhu E3, kde bylo několik titulů pro Xbox One zařazeno do VR kategorie.

Obrázek je pouze ilustrační.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama