“PS VR na původní PS4 fungovalo hrozně”
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka “PS VR na původní PS4 fungovalo hrozně”

“PS VR na původní PS4 fungovalo hrozně”

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 5. 2016 13:07 12
Reklama

Magazín International Business Times cituje časopis Edge, který v posledním čísle přinesl zajímavou zprávu na konto PlayStation VR. Podle ní Sony pracuje na nové verzi PS4 s kódovým názvem Neo jen proto, že na původní konzoli byla virtuální realita hrozná.

Redakci Edge to měl prozradit nejmenovaný, ale dobře informovaný zdroj, který pracuje na pozici chief technical officer. Podle něj měla být PS VR na launchové verzi PlayStationu 4 opravdu příšerný zážitek. Sony prý neměla na vybranou, pokud se měla vypořádat s šílenými hardwarovými nároky na virtuální realitu.

Nicméně z článku už nevyplývá, co to tedy bude znamenat pro stávající systémy z roku 2013. Poradí si nakonec s VR také na slušné úrovni, anebo to bude i s dodatečnou výpočetní jednotkou nějaká hodně kompromisní podoba? Většina médií se přiklání k názoru, že tak strašná, jak tento insider tvrdí, byla podoba PS VR ještě předtím, než Sony přišla se zmíněnou externí výpočetní jednotkou, která by měla tento hendikep dorovnat. A výkonnostní díra na samém začátku zřejmě spustila touhu vyrobit úplně novou PS4.

Až dosud se totiž mělo podle očitých svědků za to, že i na původní konzoli funguje PS VR, jak má. Sony by si snad ani nemohla dovolit tuto skupinu zákazníků přehlížet, nicméně není to poprvé kdy se někdo takto z branže vyjádřil. Obecně panuje velká nejistota, jaká propast bude dělit novou a starou konzoli, protože někteří vývojáři mají podle dostupných indicií značnou práci s tím, aby mohli zákazníkům nabídnout podporu VR, aniž by tím nějak utrpěla kvalita hry v jiných ohledech.

Zmíněný zdroj se vyjádřil ještě k nové PS4 a upgradům konzolí obecně. “Nezajímají mě marketingové strategie ani rozšíření konzole na trhu. Na to neberu ohledy. Ale jako někdo, kdo dělá technologii pro videohry, uvítám, když někdo zdvojnásobí výkon GPU a přidá 30 procent výkonu CPU. Líbilo by se mi to každé dva roky. Líbilo by se mi to každý půlrok, pokud by to bylo možné. Vše, co chci, je ten nejvýkonnější dostupný hardware,” dodal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama