GeForce 1070 má nakročeno k popularitě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GeForce 1070 má nakročeno k popularitě

GeForce 1070 má nakročeno k popularitě

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

30. 5. 2016 10:30 25
Reklama

Minulý pátek se začala prodávat toužebně vyhlížená grafická karta NVIDIA GeForce 1080 s jádrem Pascal a za necelé dva týdny do obchodů zavítá i GeForce 1070. Velká událost zejména pro hráče, kteří by mohli po nějaké době lačnit po upgradu. Pokud se na něj chystáte například z devítkové řady, právě druhá zmiňovaná novinka by mohla být vaší volbou.

Výkon GeForce 1080 je nepopiratelný, nová architektura zaručuje výkon, který tu dosud nebyl, ale druhým dechem musíme dodat, že si za něj pořádně zaplatíte. Cena se v České republice pohybuje nad hranicí 20 000 Kč (edice Founders) a to je částka, kterou nebudou chtít všichni ochotně akceptovat. Alternativa v podobě 1070 ale přijde s cenou až o 7000 Kč nižší a podle výkonového testu Polygonu se může rovnat a v některých ohledech dokonce i překonat i GeForce 980 Ti, stále prodávanou za přibližných 18 000 Kč.

Bavíme se tu čistě o výkonu v konkrétních hrách, k dobru je ale nové kartě nutno přičíst, že svou práci odvádí s nižší spotřebou – 150 W vs. 250 W – a vylepšenou kompresí barev, snižující nároky na paměťovou propustnost. I z toho důvodu se nenechte u GeForce 1070 zmást nižším údajem propustnosti v porovnání s 980 Ti, protože obě jádra fungují jinak, v případě novinky až o čtvrtinu efektivněji.

V souvislosti s novými kartami je pak vhodné zmínit i přepracované SLI rozhraní, nebo technologii Ansel, která však bude dostupná i pro starší karty až do řady 6xx. Jde v podstatě o fotomód, o jehož zpracování se stará samotná karta, která dovolí podporované hry zapauzovat, uvolní kameru a dovolí vám pořizovat klidně i 360° obrázky pro zobrazení na mobilu nebo ve VR zařízení. Ansel bude k dispozici v červnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama