Vivendi nyní může převzít Gameloft
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vivendi nyní může převzít Gameloft

Vivendi nyní může převzít Gameloft

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

29. 5. 2016 11:55 8
Reklama

Situace okolo pomalého skupování akcií Gameloftu a Ubisoftu se opět mění. Společnost Vivendi nyní vlastní více než 30 procent Gameloftu a nedávno získala i podporu většiny akcionářů, tudíž může směle pokračovat v nepřátelském převzetí společnosti.

Bratři Guillemotové, kteří založili herní společnosti Gameloft a Ubisoft, se proti několikaměsíčním snahám Vivendi navýšit svůj vlastnických podíl v obou korporacích neúspěšně brání. Ani v jednom případě se nechtějí svých akciích ve prospěch Vivendi vzdát.

Gameloft je pro Guillemoty pravděpodobně ztracen. Zakladatelům se nepovedlo zajistit podporu zvenčí a nyní doufají, že v září, až s nejvyšší pravděpodobností dojde k pokusu o převzetí, vyhoví soud jejich námitkám vůči postupu Vivendi.

S Gameloftem ve svém portfoliu se Vivendi otevřou brány k útoku na Ubisoft. Ohledně toho Vivdeni tvrdí, že neusiluje o převzetí, leč producent počítačových a konzolových her tomu nevěří. Na začátku května Ubisoft označil přístup francouzské mediální společnosti za "notorickou strategii plíživého řízení, během které říkají, že nemají v úmyslu převzít kontrolu nad Ubisoftem, zatímco neustále navyšují svůj podíl a připravují útok na příštím setkání akcionářů."

V současnosti se Ubisoft nadále snaží najít způsoby, jak se Vivendi bránit. Zasedání akcionářů Ubisoftu je naplánováno na toto září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama