Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti

Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti

David Plecháček

David Plecháček

29. 5. 2016 16:00 49
Reklama

Několik málo dní do losangeleského veletrhu E3, a člověk by řekl, že se nebude mluvit o ničem jiném. Anebo že se nebude mluvit vůbec. Jistě, ty největší pecky si studia nechávají do Convention centra, ale u nás na webu si plyne život jakoby nic. Jak ale brzy poznáte, nic není klidné tak, jak se zdá, což platí jak pro herní průmysl v té nejobecnější rovině, tak i pro náš web.

KRÁLOVSTVÍ NEBESKÉ

Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti
i Zdroj: Hrej.cz

Některé stránky už v pondělí tvrdily, že vědí o posunutí českého RPG Kingdom Come: Deliverance. Rok 2017 se měl stát cílovou zastávkou na jízdním řádu Daniela Vávry. Na náš přímý dotaz jsme dostali negativní odpověď, a tak zarytí fanoušci mohli doufat dále. Škoda, že jim naděje vydržela jenom další tři dny, když ve čtvrtek Warhorse opravdu do světa vypustili zprávu, dle níž na veškeré vyladění připadne více času, a tak musí dlouho očekávanou hru odložit. Pokud se o hru vážně zajímáte, je pravděpodobné, že jste zainteresování i v betaverzi, a tak vás jistě potěší zpráva, že už obsahuje českou lokalizaci. I když slabá náplast, alespoň nějaká náplast.

SCHUMACHER, ROSI NEBO MCRAE?

Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti
i Zdroj: Hrej.cz

Někomu k životu stačí jedna závodní hra ročně, jiný by se jimi chtěl obklopovat stejně jako sličnými dívkami. Ta druhá skupina se tento týden musela mít jako prase v žitě - dočkali jsme se oznámení hned několika závodních her. A i když jsme většinu z nich dříve či později skutečně čekali, objevili se i takové, které vypálili rybník kde komu.

Závodní série WRC svou část fanoušků určitě má. My všichni věříme, že by mohla být ještě větší, kdyby se vývojáři ještě více zaměřili na realističnost. A série WRS by se k ní opravdu chtěla přiklonit. Kylotonn slibují řadu nových prvků, vylepšenou fyziku a jízdní model. Zda se to povede či nikoliv je ve hvězdách, přesvědčíme se o tom tradičně někdy na podzim.

Otázka je, co vylepšovat na Forze. Výstavní klenot Microsoftu se opět chystá bojovat o titul pro nejlepší závodní hru, a i když bude mít velkou konkurenci i v podobě Gran Turisma, o její kvality se bát nemusíme. Kam nás (pravděpodobně) Horizon 3 zavede tentokrát?

Závodníky neopouštíme, dvoustopá vozidla také ne. Naopak, přecházíme rovnou k těm nejrychlejším! F1 2016 opět vznikají ve společnosti Codemaster, a letošní ročník slibuje několik novinek. Samozřejmě, dočkáme se aktualizovaných soupisek, vylepšené grafiky, ale na řadu přijde i nová městská trať v ázerbajdžánském Baku, nebo třeba Safety car. Pokud vás zajímá, jak takové inovace vypadají, mrkněte se do galerie pod původní novinkou.

No a když jsem zmínil vozidla dvoustopá, nebudu diskriminovat ani milovníky těch jednostopých. Původní Ride nedopadlo nejhůře - z celosvětových recenzí si odnášel lehce nadprůměrná hodnocení, Petr hře u nás na Hrej udělil 3 z 5, a jak se zdá, ještě letos se podívá na zoubek tomu, zda se Milestone z výtek poučili nebo ne.

ODLOŽENÉ NEODKLADNÉ, ODKLADNÉ NEODLOŽENÉ

Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti
i Zdroj: Hrej.cz

Zase se nejprve v zákulisí začalo šuškat, že Hello Games svou vesmírnou odysseu odloží o měsíc či dva, aby se o chvíli později vše uvedlo na správnou míru. Inu, správnou, záleží z jakého úhlu pohledu. No Man’s Sky totiž nevyjde 22. června, jak původně mělo, nýbrž až o letních prázdninách. Konkrétně 10. srpna bude ten den, kdy se podíváme do barevného vesmíru v naší kocábce, alespoň pokud je datum konečné.

Chvíli to vypadalo, že stejný osud potká už poněkolikáté The Last Guardian Fumita Uedy. Ale světe div se, naštěstí ne. Poslední informace hovoří o tom, že se hra má k světu a že vyjde ještě do konce roku. Že by?

TROJLÍSTEK

Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti
i Zdroj: Hrej.cz

Sony, Microsoft, Nintendo, respektive PlayStation, Xbox a … nový handheld? Už teď víme pranic o chystaném NX, všechno, co víme, jsou spekulace nebo domněnky a my můžeme pouze konstatovat, že Nintendo dělá svou práci velice dobře. Jenže je tu další spekulace - údajně se pracuje na přímém nástupci kapesní konzole 3DS. Prozatím by měla nést označení MH. A nebo je to kachna, kdo ví.

Microsoft není věru o moc sdílnější. Možná, stejně jako již zmíněné Nintendo, dělá na dvou nových konzolích. Xbox One Slim by se měl představit už na veletrhu E3. Ačkoliv nevíme, zda se tam doopravdy ukáže, podobná revize by nikoho nepřekvapila, neboť se stejně tak stalo i během minulé generace. Jenže určité zdroje říkají, že se chystá i konzole Scorpio, obdoba PS4K (Neo), tedy silnější varianta původní verze. I tento krok určitou logiku má, na její potvrzení si budeme muset počkat. Scorpio podle všeho na E3 nebude.

A co ten třetí do party? Ten začíná konečně vydělávat. Jeho prodejní portfolio se navíc letos rozroste o PlayStation VR, možná letos i o PlayStation Neo, a navíc do příštího roku hodlá prodat dalších 20 milionů konzolí. Zda PS4 překoná stomilionovou hranici, ukáže čas, nakročeno má ale slušně. PS3 dotahuje doslova mílovými kroky.

PŮL ŽIVOTA NAVŽDY

Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti
i Zdroj: Hrej.cz

Věřte tomu jak chcete, ale byli doby, kdy všichni věřili v zakončení série Half-Life. Gordon Freeman se ve virtuálních strojích prohání skoro dvacet let, přičemž posledních deset jich čekáme na slibovaný třetí díl. Ne, Valve na výročí neučinilo žádné prohlášení či snad něco podobného, ale historii si můžete připomenout s Honzou v jeho novince - hezky v ní shrnul, jak nás Gabe Newell a spol. vede za nos, že?

ZÁVĚREM ZÁVĚR

Co týden dal: odklady i bezodkladné záležitosti
i Zdroj: Hrej.cz

To největší a nejdůležitější ale tentokrát nepřišlo zvenčí, nýbrž od nás samotných v rámci hPodu. Ne, nemyslím tím diskuzi o Prey, nemyslím tím diskuzi o Halo 5 na počítačích, nemyslím tím diskuzi o Monkey Island, nemyslím tím diskuzi o smutném osudu Sim série, ale myslím tím pochopitelně ten konec.

Konkrétně Vojtův konec. Dvojčlenná redakce se na okamžik stala jednočlennou, aby se o chvilku později rozrostla do původního stavu, ale v jiném složení. Vojtu na jeho postu střídá Pavel, přičemž Vojta bude pokračovat externě - nepřijdete o skvělou Indi(e)kaci, nepřijdete o jeho články a nepřijdete pochopitelně ani o Vojtu samotného třeba prostřednictvím hPodů či videí. Pro vás, naše čtenáře, se vlastně nic moc nezmění. Snad jenom u novinek, které Vojta opouští a zapojuje se do nich již zmíněný Pavel. Nabízíme vám oficiální vyjádření našeho vedení.

Za změnou v redakci stojí soudruzi z KLDR, potažmo kauza posledních dní. Každý z autorů musí pochopit, že vynášet jakékoliv informace z naší (sic kapitalistické) redakce není přípustné a zástupci lidové, demokratické, informacím otevřené země nehodlají podobné excesy nadále trpět. Byť se pan Dřevíkovský výjádřil ve smyslu, že do nového pracoviště to bude mít coby kamenem dohodil, ve skutečnosti ho Komunistická strana poslala do nápravného sanatoria na pomezí Severní Korei a spojenecké Číny, kde se vyléčí z chorobné kleptomanie, jež se v jeho případě týká odcizování (a vynášení) informací. Soudruzi se nám zavázali, že pan Dřevíkovský bude schopen přispívat (samozřejmě za striktních bezpečnostních opatření) do našeho magazínu, a to v době, která nebude kolidovat s léčebnými praktikami. Všem čtenářům děkujeme za pochopení, vedení Hrej.cz

A my se se rčením Král je mrtev - ať žije král posuneme ke skutečnému konci dnešního shrnutí.

A TEĎ UŽ VÁŽNĚ…

To nejdůležitější jsme si shrnuli, ten zbytek na vás čeká. Recenze? Vysílání? Články? Na nedostatek čtecího materiálu si snad nelze stěžovat. Ale pokud hoříte dychtivostí po větším zápřahu, počkejte si. Pokud se my obáváme, že po E3 nebudeme vědět, kde nám hlava stojí, vy na tom budete díky záplavě informací obdobně.

Videa a podcasty za minulý týden:Hrajte s námi: Uncharted 4, hPod 536

Recenze za minulý týden:Homefront: The Revolution, Shadow of the Beast, Pro Evolution Soccer 2016: UEFA Euro 2016

Články za minulý týden:Preview - Vampyr

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama