Jak dlouhé byly Star Wars hry v kampaních
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak dlouhé byly Star Wars hry v kampaních

Jak dlouhé byly Star Wars hry v kampaních

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 5. 2016 17:06 15
Reklama

Ve světle absence klasické kampaně pro jednoho hráče u loňské akce Battlefront se magazín finder.com.au rozhodl zavzpomínat, jak na tom byly Star Wars hry v tomto ohledu dříve. Zkusili byste si tipnout, která byla v příběhové části nejdelší, a která naopak na fanoušcích šetřila?

Multiplayerová akce Star Wars Battlefront tradiční singl v očích mnoha hráčů očividně postrádá, a tak vývojáři z DICE co chvíli ujišťují fanoušky, že prostřednictvím dalších updatů se dočkají alespoň nějaké substituce, kterou budou nejspíš představovat další survival mise. Nicméně EA už museli s barvou ven a přiznat, že i vydavatel si uvědomuje, že prvnímu dílu kampaň schází a druhý díl se v tomto ohledu musí polepšit. Obě společnosti musely dokonce prozradit, že jediným důvodem, proč v Battlefrontu tento mód chybí, byla snaha stihnout premiéru posledního filmu, a sladit tak marketingovou kampaň s comebackem Star Wars na stříbrné plátno a vánoční sezónou.

Jenže nad rozlitým mlékem nemá cenu bědovat, raději si pojďme trochu zavzpomínat. S tabulkou zmíněného serveru to je docela příjemná a často překvapivá “věda”. Redaktoři finder.com.au do ní zařadili čtyři desítky titulů od roku 1992 až do roku 2012. Celkem byste podle nich na pokoření všech kampaní potřebovali úctyhodných 420 hodin. Jde samozřejmě o zprůměrované údaje a určitě se najdou hráči, kteří jednotlivé tituly pokoří daleko rychleji, anebo v nich naopak strávili mnohem více času. Přibližně to ale znamená, že vás v průměru čeká tak 10 hodin na jednu hru.

Výkyvy jsou to ovšem ve skutečnosti vážně značné. Žebříčku pochopitelně kralují RPG Knights of the Old Republic a jeho druhý díl s podtitulem The Sith Lords, jejichž kampaně spolykají podle tabulky přibližně po 30 hodinách. Ovšem pozor, skoro 30 hodin zabere podle statistiky i vesmírný simulátor X-Wing Alliance z roku 1998. Pomyslný vítěz v boji o nejdelší kampaň vás ale dost možná překvapí. Je jím strategie Star Wars: Rebellion z roku 1998 s dvaatřiceti hodinami.

Na opačné straně se naopak “stydí” hry jako Star Wars: The Clone Wars: Lightsaber Duels (dvě hodiny), Star Wars Battlefront z roku 2004 (čtyři hodiny, vida), ale i klasiky jako Super Star Wars: Return of the Jedi z roku 1994 (dvě hodiny), Super Star Wars: The Empire Strikes Back z roku 1993 (tři hodiny) a Super Star Wars z roku 1992 (dvě a půl hodiny). Web finder.com.au se o tom nikde výslovně nezmiňuje, ale tabulka s největší pravděpodobností čerpá data z údajů v databázi HowLongToBeat.com.

Jak dlouhé byly Star Wars hry v kampaních
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama