Nové screenshoty a info o Guardianovi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové screenshoty a info o Guardianovi

Nové screenshoty a info o Guardianovi

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 5. 2016 08:24 6
Reklama

Díky informacím z magazínu Edge jsme se včera po delší odmlce dozvěděli nějaké nové zajímavosti na konto připravované exkluzivity The Last Guardian pro PS4. Redaktoři tohoto časopisu však nebyli jediní, kteří mají k dispozici nové materiály ze hry. Přes noc se k nim přidal server IGN.

Díky němu se dostalo na internet několik nových screenshotů a také dvojice videí, která netrpělivě očekávanou a dlouho odkládanou novinku blíže představují. Za pozornost stojí zejména skoro čtyřminutový rozhovor s otcem hry, jímž je japonský designér Fumito Ueda (Ico, Shadow of the Colossus). Video nazvané Bringing Trico to Life se, jak už ostatně samotný název napovídá, věnuje mýtickému tvorovi. Ueda kromě jiného říká, že cílem autorů bylo, aby Trico působil jako skutečná žijící bytost, čehož se podařilo dosáhnout až relativně nedávno.

Trico zpočátku nebude k chlapci zrovna přátelský a není to ani tak, že by se později vyloženě spřátelili, ale přinejmenším najdou způsob, jak spolu komunikovat a vzájemně si trochu důvěřovat. Samotný kontrast toho vztahu bude očividně významným prvkem celé hry. Trico je schopen vyjádřit, jak se cítí, a budou to především jeho oči, které hráči napoví, co si myslí. Zrudnou třeba ve chvíli, kdy bude rozzlobený nebo jako výraz hrozby.

Ueda se rozpovídá rovněž o tom, jak vznikl hlas Trica, který autoři ladili až podle jeho finální podoby. Vývojáři třeba nechtěli nic na způsob dinosauřího či lvího řevu. Takže raději mixovali zvuky, aby vytvořili hlas, který ve skutečnosti neexistuje, ale působí jako reálný. Pokud jde o vztah chlapce a Trica, závěry mají učinit samotní hráči, ale Ueda si rozhodně přeje, aby na nás tvor zanechal silný dojem.

Druhé video nazvané It's Real and We've Played It má skoro 10 minut a jeho jméno mluví samo za sebe. Redaktoři IGN měli možnost si hru vyzkoušet a podělí se v něm o své dojmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama