Takhle se hraje Civilizace VI
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Takhle se hraje Civilizace VI

Takhle se hraje Civilizace VI

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 5. 2016 08:46 5
Reklama

Pokud máte pár minut času, pak se určitě podívejte na první záběry z šesté Civilizace s komentářem hráče, který si mohl pod dohledem Firaxisu zahrát prvních šedesát kol z nedávno ohlášeného pokračování oblíbení 4X strategie. Zhruba hodinové video je rozdělené do dvou částí, ale opakují se v něm asi tříminutové záběry. YouTuber Quill18 do nich sděluje své poznatky a zážitky z hraní.

Dozvídáme se, jaké změny Civilizace VI přinese a zní to, že nás čeká podstatná revoluce v jistých prvcích hry. Dělníci se nyní nazývají stavitelé a mohou stavět pouze třikrát. Výjimkou jsou čínští stavitelé, jimž civilizační bonus dává jedno stavění navíc. Stavění probíhá okamžitě a není tak třeba čekat několik kol, než se vybuduje nová farma, důl nebo pila. Snížená životnost a zvýšená mobilita pracantů navíc pomáhá proti oblíbené strategii kradení dělníků jiných civilizací a zároveň řeší problematiku vysokého množství jednotek v pozdějších fázích hry.

Ze hry také úplně zmizely přehledy dění ve městě. Stačí kliknout na město a rozmístění práce na okolních políčkách se objeví přímo na mapě. Kromě klasické stavby budov typu sýpka nebo knihovna ve městě přichází Civ VI s distrikty, místy, která lze stavět na okolních políčkách a která mají velký vliv na specializaci města. Přístavy patří na pobřeží, univerzity blízko hor, svatá místa zase do vnitrozemí. Výkonnost distriktu ovlivňuje nejen jejich vybavení, okolní terén a rozmístění surovin, ale i další distrikty. Nicméně terén limituje výstavbu distriktů, tudíž jich nemůžete vystavět kolem každého města mnoho a tak jste tlačení do větší specializace jednotlivých měst.

Nový systém vlády bude umožňovat větší flexibilitu při změně směřování vaší civilizace. Hráči budou kromě technologií postupně odemykat i nová občanská nařízení v podobě karet, ze kterých si pak mohou složit prvky své vlády. Karty jsou rozděleny do rodin vojenská, diplomatická a ekonomická a různá vládní zřízení jako demokracie nebo komunismus pak určují kolik karet z rodin lze svému vládnímu zřízení přiřadit.

Pokud vás zajímá Civilizace VI podrobněji, určitě se na videa podívejte. Nebo ještě pár týdnů počkejte na E3, odkud vám z šesté Civilizace přineseme naše dojmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama