Ron Gilbert: Prodej mi Monkey Island, Disney
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ron Gilbert: Prodej mi Monkey Island, Disney

Ron Gilbert: Prodej mi Monkey Island, Disney

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 5. 2016 09:03 1
Reklama

Slovutný Ron Gilbert, autor klasických adventur od LucasArts jako Maniac Mansion nebo Monkey Island, na Twitteru vyzval v noci na dnešek společnost Disney, která dnes vlastní celý Lucasfilm, aby mu prodala práva na výše zmíněné značky.

O nákup těchto dvou IP má vážný zájem a je připraven za ně zaplatit adekvátní částku. Důvodem je jednak fakt, že tyto hry Ron Gilbert stále považuje za “své” a potom je očividné, že Disney s nimi nemá nic v plánu. Nejen kvůli tomu, že už pár let spí, ale i s ohledem na nedávno ohlášenou strategii z vývoje klasických velkých her zcela vycouvat. Gilbert se dokonce nechal v některém z následujících příspěvků slyšet, že peníze nejsou problém a nepotřebuje k tomu ani pomoc crowdfundingu.

Není to přitom poprvé, kdy se Ron Gilbert vyjádřil v podobném duchu. Už loni v září se na svém blogu svěřil, že by se chtěl vrátit k sérii Monkey Island. “Ohromuje mě, že lidé stále hrají a milují Monkey Island,” napsal tehdy s tím, že by si to kdysi nedokázal ani představit. Gilbert, který je podepsaný pod prvními dvěma díly, by se rád pustil do pokračování, ovšem nemůže tak učinit sám.

“Nevím, jestli se kdy dostanu k tomu, abych udělal další Monkey Island. Vždycky jsem si jej představoval jako trilogii a vážně doufám, že se ke hře ještě dostanu, ale netuším, jestli se to někdy stane. Monkey Island teď vlastní Disney a neprojevili žádnou touhu mi tuhle značku prodat,” uvedl loni v září Gilbert.

Už tehdy vyzval firmu Disney coby stávajícího majitele práv, aby mu zavolala, protože chce značku koupit. Přeje si mít totiž nad hrou Monkey Island 3a (do Gilbertovy vize nezapadají další pokračování, které sám neudělal, a proto takto nazývá vlastní pokračování, pozn. red.) úplnou kreativní kontrolu. Předtím se Ron Gilbert pokusil značku získat už v roce 2012.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama