Mod oživuje klasiku Destruction Derby
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mod oživuje klasiku Destruction Derby

Mod oživuje klasiku Destruction Derby

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 5. 2016 13:24 2
Reklama

Série Destruction Derby představuje jeden z klenotů studia Reflections, které má na kontě hry jako Driver, Stuntman, ale i Grow Home nebo původní Shadow of the Beast z roku 1989, jehož remake dnes recenzujeme. Destruction Derby jako takové je naneštěstí už dlouho u ledu. To však neodradilo skupinu fanoušků, kteří si absenci regulérního pokračování rozhodli vynahradit vlastní modifikací.

Jde o mod pro Wreckfest, který je duchovním nástupcem série FlatOut od finského studia Bugbear. A FlatOut se pro změnu hodně inspiroval původním Destruction Derby. Kruh se po více než 20 letech uzavírá, jak správně podotýká web The Dark Side Of Gaming. Modifikace je stále ve vývoji, ale už v tuto chvíli si ji můžete stáhnout a sami vyzkoušet.

Momentálně nové Destruction Derby nabízí klasické tratě i arény, jména soupeřů z původní hry, agresivnější umělou inteligenci, divočejší nehody a větší výdrž aut, abyste se nebáli do řízení a chaosu pořádně opřít. Do příští verze slibují autoři ještě více tratí, lepší AI a přepracované checkpointy.

Grafika momentálně působí hodně retro, ale o tu jde v případě podobných her až v poslední řadě. Na každý pád jde o chvályhodný počin. Zejména s ohledem na to, že na něm pracuje hrstka lidí. Bylo by hezké, kdyby Sony na tuhle legendu v dohledné době navázala plnohodnotným pokračováním. První dva díly patří minimálně na PSX mezi absolutní klasiku, ale hra vyšla i na PC, Saturnu nebo Nintendu 64. Naproti tomu třetí díl s podtitulem Raw a Destruction Derby Arenas od týmu Studio 33 se řadí spíše mezi zapomenuté kousky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama