2K Games odhaluje šestou Civilizaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 2K Games odhaluje šestou Civilizaci

2K Games odhaluje šestou Civilizaci

David Plecháček

David Plecháček

11. 5. 2016 15:40 15
Reklama

Další díl populární strategie Civilizace v těchto dnech čekal jen málokdo, a přesto jsme se dočkali. 2K Games nám představují šestý díl skrze trailer, na který se můžete podívat níže. Na jeho konci se rovnou dozvídáme i datum vydání - Sid Meier’s Civilization VI vyjde exkluzivně na PC 21. října tohoto roku.

Na prozatím poslední díl jsme si museli počkat pět let - a rok 2016 není datem náhodným. Letos je to totiž přesně 25 let od doby, kdy legendární Sid Meier poprvé do světa vypustil tolik oslavovanou sérii. Nového dílu se opět ujme severoamerické studio Firaxis, a jak je u této série zvykem, můžeme se těšit na tradiční 4X tahovou strategii. „Nedokážeme si představit žádný lepší způsob, jak oslavit aktuální stříbrné jubileum této naší nejstarší série, než prostřednictvím nového dílu,“ stojí v oficiální tiskové zprávě.

Šestý díl by měl přijít s několika novinkami a vylepšeními starých mechanismů. Každá metropole bude mnohem více specializovaná než kdykoliv předtím, což by mělo změnit naše nahlížení na výstavbu měst. Asi největší změnou oproti zažitým standardům je rozdělení jednotlivých měst na více hexagonů.

O celkové stylizaci hovořil hlavní designér Firaxis Ed Beach: „Grafická podoba hry čerpá insipiraci z map a nástrojů ‚věku objevů‘ a provedli jsme několik klíčových změn v herním systému - například rozrůstající se města a aktivní výzkum -, díky nimž nabídne Sid Meier’s Civilization VI množství zcela nových zážitků, aniž by ztratila cokoliv z toho, čím je série tak výjimečná.“ A teď se fanoušci strategií přiznejte - není váš den hned o poznání lepší?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama