Bude Nintendo NX využívat cartridge?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bude Nintendo NX využívat cartridge?

Bude Nintendo NX využívat cartridge?

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 5. 2016 13:59 9
Reklama

Podle japonského ekonomického webu Money-Link očekává společnost Macronix, dodavatel čipů do cartridgí se hrami pro Nintendo 3DS, zvýšení výnosů ve druhé polovině roku 2017, zejména díky zakázkám právě od japonského herního giganta.

Tato zpráva samozřejmě rozvířila nové spekulace o tom, že by Nintendo mohlo opustit optická média a pro svou tajemnou konzoli NX zvolit jako nosič dat cartridge. Firma Macronix pro 3DS dosud dodávala čipy s 72nm technologií. Ty hrám na tento handheld propůjčovaly maximálně 8GB prostoru. V současné době ale v Macronix testují nové čipy s technologií 32n. Takové cartridge by pak měly kapacitu kolem 32GB. Výhod, které by plynuly z použití cartridgí na úkor optických médií je hned několik. Jednak by konzole mohla být menší a tišší, teoreticky by ale také mohla odpadnout nutnost hry instalovat, jako je tomu u konkurenčních platforem. Rychlost čtení z cartridge je daleko větší, než je tomu u Blu-ray disků. Na tomto místě se také sluší zmínit, že Panasonic, tradiční dodavatel diskových mechanik pro herní konzole, nijak nekomentují své zapojení do vývoje NX ani konzoli žádným způsobem nepropagují.

Celá tato zpráva je zatím pouhou spekulací, ale volba cartridgí by pro Nintendo mohla dávat smysl ještě z jednoho důvodu. O NX se mluví také jako o možném hybridu mezi domácí a handheld konzolí. Cartridge, kterou byste mohli používat jak doma, tak na cestách, by se tak pro podobné zařízení stala pohodlným nosičem. Na ty nejpřesnější zprávy o Nintendo NX si ale budeme muset ještě počkat. Na E3 se konzole neobjeví a do prodeje by se měla dostat až na jaře příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama