Ve vývoji je třetí Star Wars hra od EA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve vývoji je třetí Star Wars hra od EA

Ve vývoji je třetí Star Wars hra od EA

David Plecháček

David Plecháček

4. 5. 2016 17:50 7
Reklama

Ujasněme si to - máme (měli jsme) tu Star Wars Battlefront, na další hře pracuje Amy Henningová, a teď je tu třetí od studia Respawn. Můžeme tedy směle konstatovat, že Electronic Arts se svou licencí rozhodně nezahálí…

EA před několika chvílemi oznámilo, že na další hře zasazené do univerza Hvězdných válek pracuje studio Respawn, jež stojí například za sérií Titanfall. Mělo by se jednat o third-person akční hru, přičemž v čele vývoje stojí Stig Asmussen - tedy člověk, jenž vedl vývoj God of War 3. Do studia Respawn přišel během roku 2014.

„Hraju hry ze světa Star Wars celý můj život, a teď jednu takovou vytvářím,“ říká Asmussen na oficiálních stránkách studia. „Třešničkou na dortu je to, že ji vytvářím ve studiu Respawn, tedy ve studiu, které považuji za jedno z nejtalentovanějších vůbec. Mám veliké štěstí, že jsem zrovna tady. A my, stejně jako vy všichni, sdílíme pro Hvězdné války tu samou vášeň,“ řekl.

Podobná slova má i vice prezident EA Patrick Söderlund: „Už několik let mám tu možnost strávit čas s lidmi okolo Vince Zampelly (zakladatel studia Respawn, pozn. redakce). Jejich nadšení a vášeň při vytváření her je úžasná a pomohla vytvořit Titanfall, hru, která se stala jednou z nejúspěšnějších her v rámci této generace,“ řekl. „A teď, s novým týmem okolo Stiga Asmussena, vidíme, co doopravdy dokážou, když se zkloubí jejich nadání se sílou Star Wars,“ dodal.

Ačkoliv Stig Asmussen odmítá sdělit více podrobností, na něž si budeme muset počkat, přesto něco o vývoji řekl: „Slibujeme, že budeme respektovat odkaz Hvězdných válek. Fanoušci mohou očekávat jenom tu nejvyšší kvalitu, kterou Respawn ukázalo už při Titanfallu,“ prohlásil.

Respawn má tedy v těchto dnech napilno. Kromě dosud nepojmenované hry pracují i na druhém díle Titanfallu, který by měl vyjít někdy do konce března příštího roku. Kdy se dočkáme tohoto Star Wars titulu prozatím nevíme, ale dokud nebude jasný název, zapamatujte si jak jméno Stiga Asmussena nebo název studia (Respawn). Jen tak budeme moci odlišit tento počin od hry, na níž pracuje Amy Henningová ve studiu Visceral Games. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama