King of Fighters 2000 z PS2 míří na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka King of Fighters 2000 z PS2 míří na PS4

King of Fighters 2000 z PS2 míří na PS4

David Plecháček

David Plecháček

4. 5. 2016 07:59 5
Reklama

Víte, zajímalo by mě, kolik Sony stojí předělat hry z PlayStationu 2 na PlayStation 4. A hned v závěsu bych chtěl vědět, kolik se jich na aktuální generaci prodá. Ano, v seznamu her se najdou i takové, které za zmínku stojí, ale pak se objeví nový přírůstek, a člověk si začne říkat, zda se to japonské společnosti vůbec vyplatí.

Tou novou hrou je King of Fighters 2000. Jednalo se o sedmý díl každoroční série od společnosti SNK, který vyšel právě na přelomu tisíciletí, a nabídl režim pro jednoho či dva hráče v rámci klasické bojovky, ne nepodobné těm, které známe i dnes.

Budiž, rozšířit si obzory o takovou hru nebo jednoduše zavzpomínat a staré časy není jistě nic špatného, problémem je, že Sony si - jako u většiny her z PS2 - účtuje 10 dolarů. Což o to, hra po světě sbírala velice slušné hodnocení, na síti Metacritic svítí uživatelské skóre 8.6, jenže je nasnadě pochybovat, zda si hra svou cenovku obhájí i v roce 2016.

A co za klasiky si můžeme na PS4 zahrát? Seznam čítá přes dvacet her, z nichž můžeme vypíchnout sérii Grand Theft Auto nebo nedávno přidaného Maxe Payna. Problémem také zůstává, že Sony si s nově přidanými kousky dostatečně nevyhraje - to jsme konec konců popsali na příkladu hry Bully v této zprávě.

Ale ve stručnosti - nejen, že ve srovnání her z PS2 (2006), z PC (2008) a nově z PS4 vypadá zdaleka nejlépe na počítačích, ale je tam i výrazně levnější (na PC Bully stojí 270 korun, na PS4 přes 400 korun). Ve srovnání verzí PS2 a PS4 moc rozdílů pochopitelně nenajdeme, neboť jedna z druhé vychází, ale porovnáme-li cenovku portu z PS3 (99 korun) a portu na PS4, dojdeme k závěru, že tudy cesta pravděpodobně nevede.

Zpět ke King of Fighters. Okusíte tuto bojovku, nebo jste s takovým přístupem Sony na poli remasterů zatratili?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama