Remake Battlefrontu III se má čile k světu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake Battlefrontu III se má čile k světu

Remake Battlefrontu III se má čile k světu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 5. 2016 12:50 2
Reklama

Přibližně v polovině března jsme psali o skupině fanoušků, kteří pracují na remaku zrušeného Battlefrontu III od britského studia Free Radical Design. Tým, který si říká Frontwire Studios, má ambice vytvořit takové pokračování multiplayerové akce v kulisách Star Wars, které vynahradí některým fanouškům případné zklamání z FPS od DICE. Nyní se autoři projektu Galaxy in Turmoil, jak novinku nazvali, podělili o další obrázky a informace.

V novém živém streamu vývojáři z řad nadšenců představili poslední ovoce svého úsilí. Znovu zdůraznili, že jejich hra bude zadarmo, protože si to podle nich fanoušci Battlefrontu zaslouží a rovněž se tak chtějí vyhnout nevítané pozornosti právního oddělení Disneyho, které si velmi pravděpodobně stejně jednoho dne na tento počin posvítí. Galaxy in Turmoil se inspiruje tím, co bylo o Battlefrontu III známo, nebo se dostalo na veřejnost prostřednictvím videí z rozpracovaných verzí, ale celou hru vyvíjí autoři od základu vlastními silami.

Pokud jde o soundtrack, i v tomto směru podle našeho soudu projevuje studio složené z nadšenců velkou dávku naivity, protože údajně plánuje využít hudbu Johna Williamse, což, jak podotýká server GameSpot, nevyhnutelně povede k dalším právním sporům. Ostatně vývojáři jsou údajně podle svých slov připravení okamžitě práce na projektu zastavit, pokud je s touto výzvou Disneyho impérium kontaktuje. Nedomnívají se ale, že by majitel práv už v tuto chvíli o jejich počínání nevěděl, a proto by rádi v budoucnu kontaktovali studio, aby se ujistili, jak mohou s licencí nakládat, aniž by projektu hrozilo zrušení.

Jak už jsme se dozvěděli minule, hru pohání technologie Unreal Engine 4. Její autoři se zatím nerozhodli, zda bude podporovat split-screen multiplayer, ale už nyní počítají s tím, že na Steamu se neobjeví. V tuto chvíli je hra teprve v alfaverzi, ovšem už nyní studio počítá se všemi klasickými módy z Battlefrontu a navíc by rádi Frontwire nabídli i jeden nový podle vlastního návrhu.

Na bojišti se budou utkávat týmy po 32 hráčích a pokud někdo zápas předčasné opustí, nahradí jej AI. Hra má obsahovat mapy zamýšlené původně pro Battlefront III, ale i zcela originální. Mapy z Battlefrontu II by se mohly dodatečně objevit třeba formou DLC. Autoři nezavrhují do budoucna ani podporu modifikací a chtěli by obsáhnout více údobí Star Wars.

Naopak neplánují nic ve stylu karet jako DICE v posledním Battlefrontu, ani automatickou regeneraci zdravá - náboje i lékárničky bude třeba klasicky sbírat. Vývojáři chtějí být v první řadě věrní původním hrám a po vydání Galaxy in Turmoil by rádi vytvořili zcela novou IP. Zítra se při příležitosti svátku Star Wars Day, který připadá na 4. května, máme dočkat nového videa z remaku. A konečně, za zmínku stojí informace, že některé mapy nabídnou střídání dne a noci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama