Nintendo nebude NX prodávat se ztrátou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo nebude NX prodávat se ztrátou

Nintendo nebude NX prodávat se ztrátou

David Plecháček

David Plecháček

3. 5. 2016 09:00 1
Reklama

NX se bude lišit. Nejen, že všechny konzole od japonské společnosti jsou tak trochu jiné, nejen, že se liší i dostupnými hrami, ale od nové generace se bude lišit i výrobní a prodejní strategií. Jak potvrdil prezident společnosti Tacumi Kimišima, nová konzole nebude dotovaná a od spuštění prodejů se nebude prodávat se ztrátou.

Jedná se o strategii, která na tomto trhu nemá příliš obdoby. Se ztrátou se při launchi prodávala jak současná generace od Nintenda, Wii U, stejně tak jako konkurenční PlayStation 4 a Xbox One, či generace dřívější, tedy PS3 a Xbox 360. NX se po jejich bok nezařadí: „Nepřemýšlíme nad tím, že bychom hardware prodávali se ztrátou,“ řekl Kimišima.

„Když jsme začali prodávat Wii U, jen byl silný. Předpokládám, že taková situace se teď opakovat nebude. Prodávat (zařízení) se ztrátou by obchodům příliš neprospělo, a to máme na paměti i při vývoji NX,“ dodal.

Prezident se také vyjádřil k tomu, proč se NX bude prodávat až od března: „Máte pravdu, že důležité je mít solidní lineup her,“ odpověděl a dodal: „Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli pro březen, byla právě nutnost mít perfektní lineup, a ten bude připravený až tehdy. A nejde jen o začátek a březen jako takový, musíme zajistit konstantní přísun her, jsme přeci platformou, která chce své majitele bavit dlouhodobě,“ řekl.

Úspěch potřebují v Japonsku jako sůl. Společnost v loňském roce ztratila přes šedesát procent zisků oproti roku předešlému, a další nezdar by se velkému N mohl vymstít.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama