Infinite Warfare už na staré konzole nevyjde
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Infinite Warfare už na staré konzole nevyjde

Infinite Warfare už na staré konzole nevyjde

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 5. 2016 15:14 12
Reklama

Není to žádné překvapení, jednou se to stát prostě muselo a většina lidí s tím zkrátka počítala. Ale říct se to sluší. Call of Duty: Infinite Warfare už nevyjde na konzolích Xbox 360 a PlayStation 3. Black Ops III zůstanou posledním dílem v sérii pro minulou generaci. Byla to ostatně jedna z posledních podobných velkých her, která se ještě loni stárnoucího hardwaru nevzdala. Podobně jako NHL Legacy od EA Sports.

Včerejší oznámení Infinite Warfare mluvilo jasně - novinka přijde na PC, PS4 a Xbox One. Přesto několik fanoušků stále živilo naději, že se třeba nějaká lowendová verze objeví i na PS3 a X360. Nestane se tak ovšem, jak dnes jednoznačně prohlásili vývojáři z Infinity Ward na Twitteru v reakci na tento dotaz.

Akce Call of Duty: Black Ops III, která vyšla v listopadu 2015, sice ještě zamířila také na staré konzole, ale jejich vývoj už měla namísto Treyarchu na starost studia Beenox a Mercenary Technology. Navíc šlo o konverze značně omezené, které značce bůhvíjak dobrou reklamu neudělaly. Ve hře úplně chyběla kampaň, obsahovala jen mód Zombies a klasický multiplayer a pochopitelně pohled na hru ve srovnání s plnohodnotnou verzí byl dost smutný.

S ohledem na velikost základny nových konzolích, kterou už tvoří přibližně 55 milionů konzolí, je pochopitelné, že už se Activision nemusí na stárnoucí platformy ohlížet, protože prodeje pro ně rychle slábnou. Jak správně podotýká server GameSpot, bylo jen otázkou času, než k tomu dojde a přinejmenším se tak vývojáři nemusí podřizovat výkonnostně velice odlišným systémům, což vede k nejrůznějším nepopulárním kompromisům, které se podle hráčů dodnes podepisují třeba na Destiny.

Na X360 se prvně objevilo Call of Duty 2. PS3 se přidala až s Call of Duty 3. Dodatečně ale vyšel na obou platformách i první díl z roku 2003. Stalo se tak v roce 2009 u příležitosti vydání Call of Duty: Modern Warfare 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama