Už i Bethesda má vlastní launcher
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Už i Bethesda má vlastní launcher

Už i Bethesda má vlastní launcher

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

2. 5. 2016 08:24 15
Reklama

Bethesda se vydala ve stopách Ubisoftu, EA, Blizzardu, Rockstar či Epicu a také potichu spouští vlastní launcher, který bude sloužit jako nadstavba jejích her. V porovnání s Ubisoftem či EA nevydává sice tolik her, ale to se může brzy změnit.

Bethesda.net Launcher je zatím v alfě, ale již teď to vypadá, že Bethesda brzy vedle launcheru spustí i vlastní digitální obchod, ve kterém bude prodávat své hry. Není jich zas tak málo - kromě sérií The Elder Scrolls a Fallout vydala Bethesda hry jako Dishonored, Wolfenstein: The New Order či The Evil Within a 13. května se k nim přidá i nový Doom.

Launcher bude také nabízet přehled a správu modů, což mezi některými hráči vzbuzuje obavy, zda se Bethesda opět nepokusí nějakým způsobem mody zpoplatňovat. První pokus prodávat mody na Steamu dopadl před rokem velice neslavně a kontroverzní placené mody ze Steamu zmizely tak rychle, jak se objevily.

Zároveň se někteří hráči obávají, zda to nebude znamenat, že v budoucnosti se už hry od Bethesdy nebudou objevovat na Steamu. Možné je asi cokoliv, ale pravděpodobnější je, že hry od Bethesdy na Steamu budou vyžadovat před spuštěním ještě průchod skrz vlastní launcher.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama