Nintendo nechtělo vydání NX uspěchat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo nechtělo vydání NX uspěchat

Nintendo nechtělo vydání NX uspěchat

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

2. 5. 2016 13:16 2
Reklama

Minulý týden jsme se podivovali tomu, že by se nová herní konzole od Nintenda měla začít prodávat až v březnu 2017. Vysvětlení tohoto rozhodnutí poskytl generální ředitel Tacumi Kimišima v rozhovoru s investory, který byl dnes zveřejněn.

Kimišima říká, že v březnu příštího roku bude pro konzoli připraven dostatek her, které by vývojáři do vánoční sezóny zkrátka nestihli dokončit.

"Věříme, že při vydání nového hardwaru je také důležité mít mnoho kvalitního softwaru pro spotřebitele, a tím bychom se měli při stanovení data vydání řídit. Fakt, že spotřebitelé utrácejí více během vánoční sezóny, může být dobrý důvod pro vydání v tomto období a dobrý způsob, jak vykročit (...) Chceme, aby si zákazníci s naším herním systémem hráli mnoho let, a proto věříme, že na začátek je pro nás důležité ujistit se, že je všechno na launch připravené."

Znamená to, že NX, či jak se bude konzole nakonec jmenovat, má do vydání něco méně než rok. Nintendo ji ani nebude ukazovat na letošní E3 a místo toho se bude soustředit na prezentaci her, které do konce roku vyjdou a na chystanou Zeldu.

Ohledně funkcionalit a vzhledu konzole se ještě nyní vedou dohady a Nintendo na toto konto mlčí. Jisté už nyní je, že na rozdíl od situace s Wii U nebude Nintendo svoji novou konzoli prodávat se ztrátou.

"Nepřemýšlíme nad tím, že bychom nový hardware vydávali se ztrátou. Když vyšlo Wii U, jen byl velice silný. Nepředpokládám, že by se ta situace opakovala. Prodávat konzoli při vydání se ztrátou by nepodpořilo náš byznys, a tak na to při vyvíjení NX stále myslíme."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama