Gears of War 4 od Epicu by byla jiná hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gears of War 4 od Epicu by byla jiná hra

Gears of War 4 od Epicu by byla jiná hra

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 3. 2016 12:36
Reklama

Akce Gears of War 4 mohla vypadat úplně jinak. Kdyby ji ovšem namísto studia The Coalition dělali původní autoři z Epicu. Nynější muž čísla jedna této značky Rod Fergusson se v rozhovoru pro Game Informer rozpovídal o tom, jak hra mohla vypadat a jak se změnila.

Epic na pokračování série Gears of War pracoval přes šest měsíců a zřejmě měl v plánu něco značně odlišného, než si nakonec zahrajeme. Bezmála poloviční podíl ve studiu posléze koupil čínský gigant Tencent a práva na značku Gears of War získal Microsoft, zatímco Epic začal pošilhávat po free-to-play hrách a jiných obchodních modelech, které se neslučovaly s tradičním pojetím Gears. Tento titul najednou nějak nezapadal do nové strategie společnosti a Epic si s ním zřejmě nevěděl moc rady.

Fergusson byl svědkem toho, jak se zaměření společnosti začíná náhle proměňovat. Engine Gears of War 4 od Epicu měl být mnohem víc orientovaný na PC a mobily než na konzole, jak bylo u série zvykem. “Mohli jste sledovat, jak se jejich pozornost přesouvá ke hrám, jako je Fortnite nebo Paragon,” uvedl Fergusson.

Studio The Coalition ale mělo jedinečnou příležitost prozkoumat archivy a prohrabat se materiály, které Epic připravil pro své Gears of War 4. A část z nich skutečně využil pro svůj projekt. Vývojáři třeba zužitkovali základ původních návrhů nových nepřátel. I když ne zcela. Protivníci známí jako Swarm by v podání Epicu vypadali jinak, ale studio The Coalition přišlo s vlastní vizí, jak zachovat alespoň jméno a výchozí motiv, přičemž během vývoje vše ostatní změnili podle svého.

I když už se asi nikdy nedozvíme, jak by Gears 4 od Epicu vypadaly, je pěkné slyšet, že střípky z prvotní vize se zachovaly. Víme třeba, že Epic přišel s nápadem na to, že hlavním hrdinou čtvrtého dílu bude syn Marcuse Fenixe a sága se přesune dále do budoucnosti. V tomto smyslu noví autoři na původním záměru nic neměnili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama