Rockstar dělá GTA VI, zvažoval GTA: Tokyo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rockstar dělá GTA VI, zvažoval GTA: Tokyo

Rockstar dělá GTA VI, zvažoval GTA: Tokyo

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 3. 2016 09:45 13
Reklama

Web TechRadar přinesl během Velikonoc velice zajímavé informace na konto série Grand Theft Auto. Nejmenovaný zdroj se rozhovořil o minulosti i budoucnosti této značky a pokud je tak důvěryhodný, jak se tváří, tyto zprávy z Rockstaru byste určitě neměli ignorovat.

Podle informací magazínu TechRadar Rockstar vážně uvažoval o tom, že se Grand Theft Auto bude odehrávat v japonské metropoli. Dokonce vyslal své lidi do země vycházejícího slunce, aby tu nashromáždili všechny potřebné materiály. Nakonec ale z nápadu úplně sešlo a od té doby se k této vizi autoři nevrátili. Je to koneckonců už docela dávno. O asijském GTA měli autoři uvažovat ještě v době třetího GTA a pokračování s podtitulem Vice City.

Až později si přitom podle zdroje uvědomili, jaká úskalí by takový přenos značky do úplně jiných kulis mimo Spojené státy přinášel. Problém měla představovat podle zdroje odlišná doprava nebo poznávací znamení série, mezi něž se počítají různé fiktivní značky i automobily. To vše by se při stěhování na nový kontinent muselo nevyhnutelně změnit.

Podle TechRadaru si v prosinci 2003 Rockstar dokonce registroval ochranné známky GTA: Tokyo, ale také GTA: Bogota a GTA: Sin City. Jak víme, nic konkrétních z nich nevzešlo, i když pro nás je dnes spíš obtížné představit si, že by se GTA odehrávalo ve skutečném světě a městech, jak názvy napovídají a ne fiktivních metropolích, které se na rozdíl třeba od série Driver realitou jen volně inspirují.

TechRadar se ale neohlížel jen do minulosti. Ze stejného zdroje jako tyto historické střípky má i informaci, že už začaly přípravy šestého dílu. Zatím údajně nebylo rozhodnuto, kde přesně se bude GTA VI odehrávat, ale mělo by jít znovu o území Spojených států.

Zní to všechno moc zajímavě, ale jako obvykle berte prosím všechny tyto informace s rezervou. I když má být jejich původce důvěryhodný. Pravdou je, že série Grand Theft Auto se i přes krátkou exkurzi do Londýna v roce 1999 pevně drží moderních amerických kulis. Tokijská odbočka by zcela jistě znamenala pro hru velkou proměnu. Nejen kvůli tomu, že by se odehrávala v jiném a skutečném světě, ale i proto, že velká část hry je založená na parodii americké kultury jejích stereotypech.

Jestliže vás nápad na open world akci s příchutí Asie zaujal, není třeba věšet hlavu. Na GTA v Tokiu si sice musíte nechat zajít chuť, ale existuje pár alternativ. Do japonského podsvětí vás zavede třeba série Yakuza, s trochou štěstí se vám podaří zahrát i první díl Shenmue a i když Hongkong neleží v zrovna Japonsku, Sleeping Dogs představují velmi zdařilou konkurenci GTA, jejíž popularitu umocnila právě orientální vlna, na které se hra svezla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama