Nintendo vyvrací spekulace o konci Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo vyvrací spekulace o konci Wii U

Nintendo vyvrací spekulace o konci Wii U

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 3. 2016 14:18
Reklama

Už včera se objevily spekulace o tom, že Nintendo ukončuje produkci konzole Nintendo Wii U a chystá půdu pro příchod Nintendo NX. Podle dnešního vyjádření velkého N to ale není pravda a produkce pokračuje.

Mluvčí Nintenda se vyjádřil prostřednictvím japonského webu IT Media a potvrdil, že plány jsou pevně dané a na současném stavu se nic nemění. Zprávu listu Nikkei o tom, že vývoj bude ukončen i kvůli nepopularitě Wii U, mluvčí nekomentoval.

Redaktoři Nikkei přitom naznačili, že zatímco první generace Nintendo Wii oslovila téměř 102 milionů lidí, Wii U se daří přibližně desetkrát hůře, což by mělo být jasným signálem a vzhledem k začínající produkci Nintendo NX i logickým krokem. Nikkei navíc patří k respektovaným periodikům a jeho analýzy a predikce bývají obvykle přesné.

Přinejmenším do představení nové konzole – které se očekává již za tři měsíce v rámci E3 – tedy zůstává vše při starém, což se týká i konkrétních her. Ty budou na Wii U vznikat i nadále, což potvrzují například i zprávy kolem nové Zeldy, jež by měla vyjít souběžně na Wii U i NX. Dále je navíc pravděpodobné, že podobný přístup budou lidé z Nintenda ještě nějakou dobu podporovat, aby využili bezmála třináctimilionovou základnu majitelů Wii U.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama