Zrušený Superman zlomil vaz i autorům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zrušený Superman zlomil vaz i autorům

Zrušený Superman zlomil vaz i autorům

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 3. 2016 10:47 2
Reklama

Videohry se Supermanem patří mezi ty prokleté. Ne, vážně, jen se podívejte na seznam těch vydaných a najděte mezi nimi alespoň pár pořádných. Prototyp všech moderních superhrdinů může jen závistivě koukat na záda své konkurenci. A za pozornost stojí i přehled zrušených her. Jednu takovou si dnes představíme.

Na internet totiž vyplavalo solidní množství informací o hře jednoduše pojmenované Superman, na které pracovalo studio Factor 5. Dnes už neexistující tým měl na svědomí sérii Star Wars: Rogue Squadron nebo exkluzivní fantasy Lair pro PlayStation 3. O vydání Supermana se měla postarat společnost Brash Entertainment, která dnes už rovněž neexistuje. I když titul samotný skončil v propadlišti dějin, určitě stojí za pozornost. Šestnáctiminutové video detailně mapuje celý jeho příběh. A pokud byste snad tolik času neměli, třeba vás uspokojí alespoň naše shrnutí.

Superman se měl prohánět otevřeným světem na konzolích Xbox 360, PlayStation 3 a Wii. Hráči se měla postavit do cesty celá plejáda ikonických nepřátel, s nimiž by se Kal-El utkal tak, jak to jeho fanoušci pamatují. Vývojáři například plánovali, že by muž z oceli z planety Krypton bojoval generálem Zodem úplně stejně, jak tuto bitvu zobrazil druhý celovečerním film z roku 1980.

Hra by se inspirovala komiksy i filmy. I když by nebyla založena na žádném konkrétním starším Supermanově příběhu, obsahovala by části dřívějších dobrodružství. Pracovní název titul byl Blue Steel a kromě Zoda se v něm mohli objevit i Darkseid, Braniac, Killer Frost nebo Brimstone. Virtuální Metropolis by bylo obrovským městem a Superman by v něm mohl nepřítele třeba popadnout z flígr a prohnat jej efektně jedním ze zdejších mrakodrapů.

Hra měla dokonce obsahovat multiplayer. Jenže společnost Brash Entertainment začala mít vážné problémy a brzy zavřela krám. A vývoj zase nebyl tak daleko, aby studio Factor 5 našlo jiného vydavatele. Nakonec se hra stala osudným i jejím autorům.

Superman se stal vůbec posledním projektem studia Factor 5, které vzniklo už v roce 1987. Hra tak byla v roce 2008 odpískána spolu s koncem vydavatele Brash Entertainment. Spekulovalo se přitom, že tato firma měla dokonce práva také na další hry podle hrdinů z nakladatelství DC Comics. Vývojáři z Bottlerocket Entertainment pro stejného vydavatele dělali hru The Flash, která byla rovněž zrušena.

Pokud se chcete dozvědět o zrušeném Supermanovi více, určitě se podívejte na zmíněné video od DidYouKnowGaming? a Unseen64. Jestliže máte méně času, stojí za pozornost alespoň kratší klipy ze hry, které najdete níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama