CD Projekt komentuje situaci okolo VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt komentuje situaci okolo VR

CD Projekt komentuje situaci okolo VR

David Plecháček

David Plecháček

10. 3. 2016 12:25 1
Reklama

CD Projekt svolal tiskovou konferenci, na které byly uveřejněné výsledky hospodaření za poslední rok. Během prezentace se spoluzakladatel společnosti Marcin Iwiński rozhovořil na téma virtuální reality, a přinesl zajímavý pohled na to, jak o VR headsetech smýšlí v Polsku.

Ačkoliv má být virtuální realita hlavním tématem na chystané konferenci GDC v San Franciscu, podle Iwińského je technologie stále ještě v plenkách. „Možná už to není alfa, ale stále je to velice brzká beta,“ říká na základě svých zkušeností s nejedním VR headsetem. Iwiński hovoří v podobném duchu jako Phil Spencer před několika dny - CD Projekt chce stejně jako Microsoft sledovat situaci na trhu a vyčkávat. Tou největší otázkou je podle vývojářů ta, zda VR přinese něco navíc k příběhům, které studio ve svých hrách vypráví.

Iwański ostatně doufá, že technologie neskončí stejně jako technologie zobrazující 3D obraz. On sám spíše vidí budoucnost v HoloLens, tedy v technologii, na jejímž vývoji pracuje právě Microsoft, ačkoliv to ale neznamená, že by v CD Projektu na VR zanevřeli. Iwańského fascinace technologií HoloLens je spíše jeho soukromá a subjektivní, tudíž neodráží vize celé společnosti. Jak sám tento spoluzakladatel společnosti dodává, samotný trh může ocenit něco naprosto jiného, než on.

Studio nicméně nezahálí, trpělivě vyčkává, s čím trh přijde, a samo pracuje na několika prototypech, aby si i samotní tvůrci vyzkoušeli případnou přidanou hodnotu zprostředkovanou pomocí VR zařízení. Pokud ji najdou, VR hrám se pochopitelně stranit nebudou. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama