Assassin's Creed už nebude každoroční
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Assassin's Creed už nebude každoroční

Assassin's Creed už nebude každoroční

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 2. 2016 10:48 9
Reklama

Naplňuje se další z informací, které přinesl lednový únik detailů ohledně dalšího dílu série Assassin's Creed. Generální ředitel studia Yves Guillemot potvrdil v prohlášení k investorům, že jeho vývojáři upouštějí od každoročního vydávání jednoho dílu. Je to jedna z nových strategií, kterou vydavatelství přijímá v reakci na změnu situace v herní branži.

"Náš cíl není se automaticky vrátit ke každoročnímu cyklu, ale určitě chceme vydávat hry pravidelně," řekl Guillemot na konto série Assassin's Creed. "Nemohu říct, že by to mělo být každý rok."

Vydavatelství se prý již nemusí soustředit na vydávání jistých hitů a ihned hledat další. Průmysl se změnil a vydávání her nyní funguje jako několikaletá služba hráčům. Proto se již vydavatelé nemusí spoléhat na úspěch jednoho titulu, od kterého se odvíjí další plány, ale mohou počítat s cyklickým a spolehlivým zdrojem příjmů.

Ubisoft chce v příštích třech letech zvýšit svůj příjem o šedesát procent. Cesta k tomu vede přes organizační změnu uvnitř firmy a vytyčení nových cílů. Jeden z nich je větší zaměření na primárně multiplayerové hry.

Kromě již odhalených titulů jako Rainbow Six Siege, For Honor, The Division nebo Ghost Recon má Ubisoft ve vývoji ještě další, zatím neoznámenou AAA multiplayerovou hru, která by měla vyjít do konce března 2017.

Zároveň se Ubisoft bude dále snažit rozšířit své působení i do ostatních médií. Filmový Assassin's Creed má být první vlaštovkou pro vstup na pole filmové a televizní zábavy a opět byl zmíněn i plánovaný zábavní park.

Vedle těchto velkorozpočtových plánů se Ubisoft chce pustit i do spotřebitelských produktů a knih vycházejících ze jeho IP. Tento rok bychom se měli dočkat první knihy z nové série Last Descendants podle Assassin's Creed. První kniha zaměřená na dospívající čtenáře vyjde v září, druhá poté v lednu 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama