Piráti z 3DM prolomili ochranu Denuvo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Piráti z 3DM prolomili ochranu Denuvo

Piráti z 3DM prolomili ochranu Denuvo

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 2. 2016 13:52 56
Reklama

Nedlouho poté, co čínská pirátská skupina 3DM oznámila, že přinejmenším na čas omezí své aktivity, přichází zpráva o jejich úspěchu v prolomením ochrany Denuvo. Jak se zdá, důvodem k jejich předchozímu překvapivému kroku a prohlášení zřejmě nebyla neschopnost poradit si s novým protipirátským řešením, což některé spekulace naznačovaly.

Skupina 3DM oznámila, že přišla na kloub tomu, jak prolomit ochranu poslední verze softwaru Denuvo, což by znamenalo, že hry jako Rise of the Tomb Raider, Just Cause 3 nebo FIFA 16 už nebudou dále patřit mezi nezpirátěné.

Samotní zástupci skupiny připustili, že se s novinkou pochlubili veřejně právě proto, že mnoho hráčů je podezřívalo z ústupu kvůli neúspěchu s tímto crackem. Jak ale mají dokázat, to nebyl rozhodně skutečný důvod. Otázkou je, jak to ovlivní jejich dosavadní závazek a strategii. Pokud už ale jednou existuje na Denuvo nějaká protipáka, určitě se dostane ven, i když třeba ne jako oficiální práce 3DM.

Samotní autoři programu Denuvo přiznávají, že jejich ochrana není neprolomitelná, ale “jen” těžko prolomitelná. Cílem je zcela očividně dopřát vývojářům a vydavatelům hlavně trochu času navíc. I kdyby ochrana neodolala navždy (jako že neodolá), podstatné je, že pirátská verze se nešíří v prvních klíčových dnech, kdy se dostane hra do prodeje. A ty jsou pro výdělek nejdůležitější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama