Chystá Xbox propojení se Steamem?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá Xbox propojení se Steamem?

Chystá Xbox propojení se Steamem?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

14. 2. 2016 18:31 13
Reklama

Jedno z možných překvapení, kterého se dočkáme na blížící se herní prezentaci Microsoftu, by mohla být integrace Steamu do ekosystému Xboxu či naopak. Naznačuje to zaregistrovaná poddoména, kterou Steam vlastní již několik měsíců.

Zajímavě znějící xbox.steampowered.com má Valve zaregistrovaný už od léta 2015. Až s rozruchem kolem cross-buy možnosti Quantum Break se dosud nevyužívaná poddoména začíná jevit jako možná předzvěst větší integrace Xboxu s rozšířenou distribuční platformou.

Microsoft své hry dosud nabízí na svém Windows Store, který však zdaleka není tak využívaný jako jiné herní obchody. Že by se naprosto zbavil svého obchodu ve prospěch Steamu není pravděpodobné, ale možná Microsoft chce své tituly prodávat i na Steamu nebo uvést Steam na Xbox One.

Zda z toho vůběc něco bude, se nejspíše dozvíme za dva týdny, kdy Microsoft představí své herní novinky na prezentaci v San Fransicu. Cross-platformové hraní je ale pro Microsoft zřejmě současný bod zájmu, který k sobě přiblíží Xbox One a PC s Windows 10. Fable Legends je jednou z potvrzených her, které budou cross-platformový multiplayer podporovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama