Místo dvojky Dead Island Retro Revenge?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Místo dvojky Dead Island Retro Revenge?

Místo dvojky Dead Island Retro Revenge?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 2. 2016 18:00
Reklama

Zatímco si opakovaně v novinkách lámeme hlavu tím, kam se zatoulal problémy sužovaný Dead Island 2, databáze australské ratingové komise, která se opakovaně stala zdrojem předčasných odhalení, prozradila titul Dead Island Retro Revenge.

Multiplatfromní hra prošla ratingem tento týden a vyfasovala nálepku M. Jako vydavatel je u hry uvedena německá společnost Koch Media, což není žádná chyba. Mediální gigant vlastní právě i firmu Deep Silver, která má práva ke značce Dead Island. Coby vývojáři jsou u neoznámené novinky uvedeni Empty Clip Studios. Jde o malý vývojářský tým z kalifornského San Diega, který sice má na kontě relativně slušné množství projektů, ale převážně jde o porty a jinou technickou spolupráci, což by mohlo leccos naznačovat. V roce 2008 debutovali se hrou Groovin' Blocks a ohlas zaznamenal i projekt Symphony z roku 2012.

Málokoho asi překvapí informace, která v ratingu zmiňuje, že je Dead Island Retro Revenge velmi násilný. Z minima informací, které máme k dispozici, je obtížné hádat, co bychom mohli čekat, ale mnoho lidí se domnívá, že půjde o nějaký spin-off v duchu zrušeného MOBA titulu Dead Island: Epidemic. Nebo snad něčeho na způsob Escape Dead Island? Možná dokonce pro mobilní platformy…

Samotný Deep Silver zatím odmítl informaci jakkoli komentovat, ale australská databáze se opakovaně ukázala být důvěryhodným zdrojem, takže je zřejmě jen otázkou týdnu, než se dozvíme víc. Samotný Dead Island provázejí už několik měsíců nepříjemné problémy. Originál z roku 2011 od vývojářů z polského Techlandu se dočkal slušného přijetí a o dva roky později na něj navázalo samostatné rozšíření s podtitulem Riptide. Jenže regulérní dvojka oznámená už na E3 2014 má samé potíže.

Pokračování měli původně vyvíjet původní autoři z Techlandu, ale nakonec se vrhli na Dying Light pro Warnery. Hru dostalo nakonec na starost německé studio Yager (Spec Ops: The Line, Dreadnought) a vyjít měla už loni. Jenže Deep Silver nebyl s prací vývojářů spokojený, loni v červenci smlouvu zrušil a chybělo jen málo, aby na to doplatilo celé studio Yager.

Vývoj pak měli dostat na starost noví autoři, ale pokud se tak už skutečně stalo, jejich jméno dosud neznáme. Původní vývojáři z Techlandu, kteří mezitím zaznamenali velmi slušný ohlas se svou novou IP Dying Light, se ale nechali slyšet, že by se ke svému dítku rádi vrátili a byli by ochotní se pokračování chopit. Jak to ale nakonec všechno dopadne, to je ve hvězdách. Inu, zamotaný příběh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama