Black Ops vládnou prodejům ve státech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Black Ops vládnou prodejům ve státech

Black Ops vládnou prodejům ve státech

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 2. 2016 10:40 7
Reklama

Call of Duty americké hráče stále táhne. Mezi nejprodávanějšími fyzickými kopiemi v USA figuruje Black Ops III na prvním místě. Zdatně mu sekunduje evergreen mezi prodeji, Grand Theft Auto V. Páté GTA najdeme v tomto žebříčku už třetí leden po sobě. Úspěch slaví i basketbal, Star Wars nebo Fallout.

To vše vyplývá z měsíční zprávy NPD Group, která jako každý měsíc zveřejnila žebříček deseti nejprodávanějších titulů v USA. Čísla představují součet kopií na všech platformách a nezahrnují digitální distribuci ani hry prodané v bundlech s novými konzolemi. Výsledná, reálná čísla jsou tedy ještě větší.

Asi nikoho už nepřekvapí, že americkému trhu stále vládne Call of Duty. Poslední díl série, Black Ops III, třetím měsícem obsazuje první příčku a stává se tak ve státech nejprodávanější hrou na fyzických nosičích. Zajímavé je, že v prodejích má Xbox One před PlayStation 4 navrch i přes větší množství majitelů konzolí od Sony. Na druhém místě si hoví Grand Theft Auto V. To se od vydání na podzim roku 2013 objevilo v lednovém žebříčku každého uplynulého roku. Zatímco v roce 2014 obsadilo páté místo, loni se posunulo na místo třetí. Letos si ještě o stupínek polepšilo. To vše jen podporuje fakt, že se z GTA V stal opravdu neuvěřitelný bestseller a na všech platformách i nějakou dobu po svém vydání vykazuje prodeje, o kterých se jiným hrám může jenom zdát.

Na třetí místo se protlačila sportovní hra. Basketbal je v americe prostě jistotou a dokazují to skvělé prodeje NBA 2K16. Ta překonala i hit konce loňského roku, Star Wars Battlefront, obsazující čtvrtou příčku. Noví dobrodruzi v radioaktivní pustině pak na páté místo vyšvihli čtvrtý Fallout. Tradičně se daří i Minecraftu, sedmé místo dále obsazují speciální jednotky z Rainbow Six: Siege. Další sport američanům vlastní, americký fotbal, se v podobě Madden NFL 16 pyšní osmým místem. Příští zpráva ukáže, jestli prodeje nenakopne únorová horečka způsobená Superbowlem, sportovním svátkem velkého množství amerických fanoušků.

Poslední místa si podělili Lego Marvel Avengers (ještě poměrně čerstvou recenzi Davida Plecháčka si můžete přečíst zde) a poslední zástupce virtuálních sportů, u nás populární fotbalová FIFA 16. Kostičkovaní Avengers se stali nejprodávanějším nováčkem žebříčku.

Dohromady fyzické kopie vygenerovaly o 10 procent méně zisku než vloni v lednu.

Ke zprávě se připojilo i Nintendo a pochlubilo se solidními prodeji amiibo figurek. Ty naopak oproti loňskému roku zaznamenaly prodejní nárůst o 36 procent. Jenom v USA se jich prodalo více než půl milionu. Dohromady se tak od počátku prodeje v roce 2014 mezi americké hráče dostalo 12 milionů figurek.

Kompletní žebříček i s výčtem platforem v pořadí množství prodaných kopií u jednotlivých her:

1. Call of Duty: Black Ops III (XO, PS4, X360, PS3, PC)
2. Grand Theft Auto V (PS4, XO, 360, PS3, PC)
3. NBA 2K16 (PS4, XO, 360, PS3)
4. Star Wars Battlefront (XO, PS4, PC)
5. Fallout 4 (PS4, XO, PC)
6. Minecraft (X360, XO, PS4, PS3)
7. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (XO, PS4, PC)
8. Madden NFL 16 (PS4, XO, 360, PS3)
9. Lego Marvel Avengers (PS4, XO, 360, WiiU, PS3, 3DS, Vita)
10. FIFA 16 (PS4, XO, 360, PS3)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama