Šéf London Studio odchází, VR neopouští
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf London Studio odchází, VR neopouští

Šéf London Studio odchází, VR neopouští

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

11. 2. 2016 13:23
Reklama

Pro Sony jejich London Studio představuje spolehlivé vývojáře, kteří připravují hry na míru periferiím, kterými PlayStation disponuje. Vývojářské studio se nyní ocitá bez šéfa, neboť Dr. Dave Ranyard, který stál za mnoha nekonvenčními hrami studia, ze své pozice odstoupil.

Ranyard se během své sedmnáctileté kariéry v londýnském studiu podílel na netradičních titulech jako Wonderbook, SingStar, EyeToy a pro Sony vytvořil trojici známých hratelných VR prototypů The Deep, Street Luge a The London Heist.

"Rok 2016 bude rokem virtuální reality, a proto je to pro mě perfektní čas učinit krok do nezávislého vývoje," prohlásil Ranyard v komentáři ohledně změny pozice.

"Nestává se často, že se objeví nové médium jako VR a já opravdu chci být součástí tohoto nového světa. Opustit Sony bylo těžké rozhodnutí, neboť jsem tu zažil mnoho dobrého, pracoval na skvělých hrách a udělal několik doživotních přátel. Jsem v srdci také velký fanboy PlayStationu, takže se těším, až v budoucnosti budu pracovat s VR platformou od Sony po boku dalších."

O novém projektu Ranyarda zatím nic nevíme. Vývojář zatím na svém Twitteru děkuje za vlídná slova z herní komunity a hashtagy #indie a #vr potvrzuje zaměření svého zájmu.

PlayStation VR by se měl na trh dostat v průběhu tohoto roku. Data vydání se nejspíše dočkáme na letošní E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama