Jak se s věkem mění naše herní preference
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak se s věkem mění naše herní preference

Jak se s věkem mění naše herní preference

David Plecháček

David Plecháček

11. 2. 2016 16:20 17
Reklama

Společnost Quantic Foundry dnes přišla se zajímavou studií, jaké typy her hrajeme v jakém věku, jak se naše smýšlení s věkem mění, a jestli naše předsudky odpovídají skutečnosti. Také vám přijde, že strategie je žánr, u kterého nejvíce času stráví starší lidé, a že Call of Duty je hra pro náctiletou sortu lidí? Přečtěte si, co vyplynulo z údajů 140 tisíc hráčů.

Společnost se zaměřovala na to, jak se mění naše smýšlení o hrách, a naší motivaci k hraní rozdělila do dvanácti kategorií. Mezi ně patří sociální motivace, vzrušení, soutěživost, ničení, strategie nebo třeba příběh.

S věkem se vcelku překvapivě nejvíce mění motivace díky soutěživosti. V praxi to znamená, že hry, které nás ke hraní motivují soutěžením, máme radši v útlejším věku, a tato motivace s věkem čím dál více klesá a ztrácíme tak chuť porovnávat se s ostatními. Z počátku tato motivace přitahuje dvakrát více mužů, s ženami se vyrovnává až kolem 45. roku života.

Předsudky o starších hráčích strategických her jsou holý nesmysl. Strategie obecně patří k nejstabilnějším druhům her, a byť postupem věku naše motivace klesá (tak, jako klesá náš celkový zájem o hry), je vcelku stabilní i v pozdějších fázích našeho života.

Podle Quantic Foundry žádná z motivací s věkem neroste. Uvidíme, zda nynější generace dvacátníků a třicátníků dějiny nepřepíše…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama