Hra stvořená FBI má odradit od extremismu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hra stvořená FBI má odradit od extremismu

Hra stvořená FBI má odradit od extremismu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 2. 2016 10:26 2
Reklama

Značně bizarní hříčka s běžící ovcí v hlavní roli je součástí webu Don’t Be A Puppet. Ten má, stejně jako hra, za úkol odrazovat teenagery od rasismu, extremismu a obecně nenávisti k ostatním. Vzdělávací projekt je dílem Federálního úřadu pro vyšetřování.

Web funguje jako sled virtuálních místností, po které se může návštěvník pohybovat a číst si různé poučné texty. Jednou z možností je i stůl s přenosnou herní konzolí, která nabízí hru Slippery Slope. Hráč se zhostí role ovce běžící po zeleném pozadí a vyhýbá se zeleným a šedým blokům. Když proběhne jedním z šesti cílů, odměnou mu je příklad nějakého předsudku nebo důvodu l násilí.

“Stránka nevyvrací jeden po druhém všechny důvody k extrémistickému chování ani neřeší otázky víry nebo politiky. Spíše upozorňuje mladistvé na nepříjemnou existenci násilného extremismu zahrnující rasově, nábožensky nebo jinak motivované útoky. Ačkoliv pracuje s námětem Don’t Be a Puppet (nebuď loutka), program vyzývá mladistvé k tomu, aby nad sebou přemýšleli a vykazovali známky zdravého skepticismu pokud se setkají s někým, kdo propaguje činy související s extremismem,” popisuje FBI filozofii webu. Slippery Slope má v té souvislosti symbolizovat cestu člověka k násilným myšlenkám.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama