Bývalý autor BioWare posílil tým Beamdog
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalý autor BioWare posílil tým Beamdog

Bývalý autor BioWare posílil tým Beamdog

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 2. 2016 13:39 1
Reklama

Studio Beamdog, tvůrce remasterů Baldur’s Gate nebo Icewind Dale, přijalo do svých řad Davida Gaidera. Bývalý člen společnosti BioWare, který se podílel například na původním Baldur’s Gate II, Neverwinter Nights nebo Star Wars: Knights of the Old Republic tak přispěje svými nemalými zkušenostmi nejen k oživování kultovních RPG.

Zařadí se po bok Trenta Ostera, spoluzakladatele a dlouholetého člena společnosti BioWare. Ten před necelými šesti lety studio Beamdog založil a dal tak dohromady tým restaurátorů titulů, na kterých společně se svými bývalými kolegy pracoval. Před nedávnem oznámil, že tým hledá posilu na post scénáristy. Prý i jeho osobně překvapilo, když se ozval právě David. Zkušený scénárista a designér na začátku letošního roku po 17 letech působení opustil BioWare a začal se poohlížet po novém angažmá. S přihlédnutím k tvorbě Beamdog tak prožije něco jako návrat ke kořenům.

“Původně jsme oznámili že hledáme scénáristu. Když nás ale Dave kontaktoval, uvědomili jsme si kolik toho nám a našim hrám může jeho zapojení přinést. Jeho pozici jsme změnili na kreativního ředitele a přijali ho mezi nás. Chceme být nejlepšími vývojáři RPG na světě a s Davem mezi námi prodělaly tyhle plány masivní skok kupředu,” rozplýval se Oster.

“S láskou vzpomínám na dny strávené prací na Baldur’s Gate II a jeho rozšířením Throne of Bhaal. Když se tedy objevila příležitost stát se ředitelem vývoje společnosti, která tímhle typem her žije a dýchá, jak jsem mohl odmítnout? Netvrdím, že bylo jednoduchým rozhodnutím opustit BioWare, protože rozhodně nebylo, ale Beamdog mají fantastické plány a jsem opravdu nadšený být teď jejich součástí,” okomentoval svůj pozitivní přístup Gaider.

Tým aktuálně pracuje na Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear, titulu který by měl vyplnit příběhovou mezeru mezi prvním a druhým dílem klasické RPG série.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama