Dalším HD Residentem může být Outbreak
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dalším HD Residentem může být Outbreak

Dalším HD Residentem může být Outbreak

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

10. 2. 2016 10:30 2
Reklama

Remaster nultého Resident Evilu teprve chladne na našich harddiscích a už se objevují informace o dalších plánech Capcomu ohledně oživování starších titulů populární zombie série. Je třeba předem varovat, že se nejedná o oficiálně potvrzené informace, ale s trochou důvěry v bezejmenné zdroje lze uvěřit, že další remasterovaný titul bude mutliplayerový Resident Evil Outbreak.

V lednu uvedl producent Resident Evil: Revelation Masačika Kawata v rozhovoru pro japonský server 4Gamer, že kromě střílečky Umbrella Corps se fanoušci série mohou tento rok těšit na mnoho zajímavých oznámení. O co by se mělo konkrétně jednat, naznačil jeden z diskutujících na serveru Rely on Horror, který dle svých slov pracoval v kanadském indie studiu, které pro Capcom připravuje remaster Resident Evil Outbreak.

Studio prý pracovalo na svém vlastním klonu Outbreaku, jenž před rokem představili zástupcům Capcomu, kterým se projekt líbil, ale nedali mu svolení. Namísto toho japonská společnost indie studiu nabídla zdrojový kód původní hry a ať připraví její funkční HD verzi.

Fanoušci pátrali po cestičce indicií a narazili na torontské studio Creazn, které před lety na Greenlightu představili hru I-NFECTED, ve které se až čtyři hráči spolu snaží přežít ve městě plném zombií. Hra je ale už nějakou dobu u ledu a její vývojáři o její budoucnosti mlčí. Na otázku, zda se je něco pravdy na tom, že Creazn skutečně pracuje na Resident Evil Outbreak HD studio na Twitteru odpovědělo vyhýbavě.

Remastery starších dílů hry Capcom produkuje na přání fanoušků, kterým se nelíbí akčnější pojetí nových her. Po Resident Evil 1 a 0 se studio rozhodlo věnovat extra péči oblíbenému Resident Evil 2 a na základě ohlasů od fanoušků loni v létě oznámilo plnohodnotný remake druhého dílu.

Diskutér s informacemi o připravovaných hrách tvrdí, že nezávislé studio je smluvně zavázáno dodat hotovou verzi Outbreaku do května 2016. Oznámení hry by se tak mohlo odehrát na červnové E3, kde by také mělo dojít k představení PS4 a XOne portu Resident Evil 6, druhé nejlépe prodávané hry od Capcomu všech dob.

Resident Evil Outbreak vyšel v roce 2004 na PS2 jako první hra v sérii, která nabídla kooperativní multiplayer přes internet. Online funkcionalita však fungovala pouze v Japonsku a Americe. HD edice by tedy pro Evropany představovala možnost poprvé vyzkoušet Resident Evil pro čtyři hráče a společně se utkat třeba s ikonickým zombie slonem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama