Na GDC bude oceněn Todd Howard
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na GDC bude oceněn Todd Howard

Na GDC bude oceněn Todd Howard

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 2. 2016 08:47 6
Reklama

Výkonný producent z Bethesda Studios a tvůrce mnoha milovaných světů obdrží na letošní GDC ocenění za celoživotní dílo v oblasti herního průmyslu. Předání se uskuteční 16. března v Moscone Convention Centre v San Franciscu.

Todd Howard je známý zejména milovníkům otevřených světů. Svou vizi vetkl do mnoha ceněných titulů, jako je Fallout 3 a 4 nebo The Elder Scrolls: Oblivion a Skyrim. První hrou, na které se v Bethesdě podílel, je slavná střílečka Terminator: Future Shock z roku 1995. Jeho kariéru však nastartoval až rok 2002, kdy Bethesda uvedla na pulty třetí přírůstek do série The Elder Scrolls – Morrowind.

Generální manažerka GDC  Meggan Scavio ve svém tiskovém prohlášení uvádí:

„Série The Elder Scrolls a Fallout před hráče předkládají světy naplněné obrovskými prostory a tajemstvím na každém rohu. Jsme pyšní, že můžeme ocenit vizionářského vývojáře za jeho vedoucí schopnosti při tvorbě těchto univerz. Když jste hluboce zaujati detailními světy, je snadné zapomenout na míru obětované práce a tvořivosti, která byla věnována každému centimetru. Tato cena odráží úžasný um Todda Howarda a jeho týmu ve tvorbě míst tak realistických, jako je Země.“

Mezi předchozí držitele tohoto ocenění patří například Hideo Kodžima, Will Wright, John Carmack, Warren Spector nebo Mark Cerny. Samotná GDC se letos bude konat pošestnácté.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama