GameTrailers po 13 letech končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GameTrailers po 13 letech končí

GameTrailers po 13 letech končí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 2. 2016 09:40 42
Reklama

Dlouhých 13 let trval život webu zaměřeného na herní videa a trailery. Vznikl v roce 2002 a léta sloužil jako spolehlivá studnice informací a videí z herní scény. Server dle slov svých redaktorů nedokáže držet krok s dnešní dobou postavenou na masivní tvorbě let’s playů, livestreamů a dalšího obrazového obsahu.

Smutnou zprávu se příznivci GameTrailers dozvěděli prostřednictvím  oficiálního facebookového účtu. K oznámení se přidal i šéfeditor webu Brandon Jones na svém Twitteru. Dneškem tak skončilo třináctileté působení stránky, která jako první opravdu přiblížila nadcházející herní tituly hráčům prostřednictvím distribuce trailerů a videí. V době vzniku stála herní publicistika na textech a článcích, YouTube neexistovalo, livestreamovací služby už vůbec.

Doba se ale změnila a s nástupem služeb umožňujících tvořit videoobsah prakticky komukoliv už nefiguruje GameTrailers jako tak nenahraditelný zdroj informací. Redakce webu ale nepovažuje let’s playe nebo různé kratší internetové pořady za jejich pokořitele. Spíše je bere jako dědictví a cítí se být poctěna tím, že pomohla moderní způsob herní žurnalistiky stvořit. Také děkuje všem věrným fanouškům, kteří s GameTrailers vydrželi až do konce.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama