Blizzard slaví 25. narozeniny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard slaví 25. narozeniny

Blizzard slaví 25. narozeniny

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 2. 2016 09:39 12
Reklama

Včera tomu bylo 25 let, co tři kamarádi v Kalifornii založili firmu Silicon & Synapse. Pod touto značkou vyšla například pamětihodná hra The Lost Vikings, kterou na počátku devadesátých let měl na počítači snad každý. Svou slávu ale firma získala pod mrazivým názvem Blizzard Entertainment.

Bleskovou popularitu odstartoval již Warcraft: Orcs and Humans z roku 1994, následovaný hned o rok později druhým dílem s podtitulem Tides of Darkness. Ještě hlubší zářez v herní historii pak zanechalo v roce 1996 první Diablo a pak už to jelo jako namydlený blesk. Starcraft, World of Warcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone a očekávaný Overwatch – zdá se, jako by Blizzard podepsal krví smlouvu s Diablem a zajistil si schopnost dobře vycítit, co trh chce a nešlápnout vedle.

U příležitosti čtvrtstoletí na trhu Blizzard vydal narozeninové video. Dvojice původních zakladatelů firmy, Mike Morhaime a Frank Pierce v něm vzpomínají na minulé úspěchy, děkují komunitě za přízeň, kterou firmě projevovala po všechna ta léta a vyjadřují pozitivní přístup k tomu, co přinese budoucnost. Přejeme alespoň ještě jednou pětadvacet!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama