Amazon poskytuje bezplatný herní engine
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Amazon poskytuje bezplatný herní engine

Amazon poskytuje bezplatný herní engine

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 2. 2016 11:35
Reklama

Vývoj her provázaných s webovými službami Amazonu už jednodušší nebude. Engine Lumberyard zdarma poskytne prostředí pro vývoj titulů libovolného formátu na libovolné platformy. Zahrnuta má být i funkční serverová infrastruktura pro bezproblémové provozování online hraní nebo podpora Twitche.

Na poli herních enginů určených především pro nezávislé tvůrce se tak objevuje konkurence pro zatím prakticky dominantní Unity. Jádro enginu sdílí Lumberyard s CryEnginem, jinak se ale dle slov autorů jedná o odlišnou větev vývoje a CryEnginu křížit cestu nehodlají. Engine umožňuje vývoj titulů jak pro PC, tak i pro konzole aktuální generace. Připravuje se i podpora mobilních zařízení. Prakticky jedinou podmínkou je využití Amazonu jako poskytovatele serverů pro cloud computing. Samozřejmě můžou tvůrci využít vlastní serverovou techniku, jiní poskytovatelé jsou však zakázáni. To je také co se týče projektu pro americkou společnost jediný zdroj zisku.

Amazon poskytuje bezplatný herní engine
i Zdroj: Hrej.cz

Vývojáři vypichují integraci Twitche, nejenom jako livestreamovací služby, ale i jako herního prvku. Lumberyard dle nich nabízí ovládání prostřednictvím příkazů v chatu na úrovni kódu. Funkce nazvaná ChatPlay tedy umožní zasahovat sledujícím do hry ještě větší měrou než tomu bylo doposud. Podobný prvek jménem JoinIn zase dovolí fanouškům připojit se do hry přímo k livestreamerům. Z toho všeho vyplývá, že je engine primárně určen pro tvorbu her postavených na komunitě, hráčské tvorbě obsahu a online možnostech. A mimojiné má jeho využití upevnit pozici Twitche jako nejpoužívanější dostupné livestreamovací služby.

Amazon poskytuje bezplatný herní engine
i Zdroj: Hrej.cz

Betaverzi enginu si už může stáhnout a vyzkoušet každý. Na první výtvory tedy dlouho čekat nebudeme.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama